Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Kentin kalbi

İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı, inşaat alanında biten, devam eden; bazıları bitmek üzere olan Folkart, Ege Perla, Megapol Tower, Bayraklı Tower gibi şık, nitelikli, kaliteli projelerle yeniden şekilleniyor. Bayraklı gelecekte, İzmir'in Manhattan'ı olacak gibi duruyor. New York'un ticari, kültürel, finansal merkezi konumundaki Manhattan; ünlü simge yapılar, müzeler, üniversiteler ve turistik mekanlar ile taçlanmış durumda.
Şimdi Bayraklı da, yukardaki yeni yapı örneklerine, özellikle kültür endüstrisine hizmet edecek mekanlar yaratmayı ekleyerek, yoluna devam etmek zorunda.

BAYRAKLI'YA DEĞER KATACAK

Dün yine Bayraklı'yı yakından ilgilendiren, yeni bir projenin tanıtım toplantısını izledim.
İzmir Limanı özelleştirilmesi sırasında Arkas liderliğinde oluşturulan konsorsiyumdan esinlenerek, bir grup İzmirli işadamı, önceki yıl Mistral Yapı'yı kurmuştu.
Mistral Yapı, İzmir'in lokasyonu, mimarisi, peyzajıyla uyumlu; kentin iddialı kaliteli projelerinden birini hazırlamış. Temeli yeni atılmaya başlanan, Bayraklı'daki "Mistral İzmir" projesi; ofis, konut ve çarşıdan oluşuyor. Gerçekten Bayraklı'ya değer katacak, şık, mimari açıdan farklı, çok güzel bir prestij projesi hazırlamışlar. İtalyan mimarların danışmanlığında, Türk mimarlarının özenle çalıştığı, çevreyle uyumlu, özel bir proje çıkmış ortaya.
Projeye İstanbul'dan büyük ilgi var. Daha temeli yeni atılmış bir projenin yüzde 45'inin satışı tamamlanmış durumda. Haziran 2016'da bitirmeyi hedefledikleri projenin satışının, bu yıl sonu tamamlanmasını bekliyorlar. Arkas'ın CEO'su ve Mistral Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, ilginç bir örnek verdi. Türkkanı, yakın geçmişte İzmir'de, 450 metrekarelik bir ofis aradıklarını, ama bulamadıklarını vurguladı.
Bu projelerle artık İzmir bu görünümden kurtulacak. Yani çeşitli alanlarda İzmir'de konumlanmak isteyen sermaye grupları, İzmir'de bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmayacak.

YARATICILIK ÖNEMLİ

Beni yakından ilgilendiren, bu ve benzeri projelerin, İzmir'e özellikle 'yaratıcı endüstri' alanında hizmet veren, 'yaratıcı sınıf'ı ve bu alanda çalışan grupları çekmesi.
Çünkü İzmir'in yaşam kolaylığı, şehrin önünü yeni alanlarda açabilecek özellik taşıyor.
İzmir gelecekte, dünyada doğru şekillenen 'yaratıcı şehir' kavramıyla buluşup, 'yaratıcı şehirler' arasında yerini alabilir. Bunun nasıl olabileceğini, başka yazılarda tartışırız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA