Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Otobüs meselesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde benim de ısrarla üzerinde durduğu önemli bir karar aldı, UKOME'nin iki midibüsün bir otobüse dönüştürülmesiyle ilgili kararı doğrultusunda uygulama yürürlüğe girince bu işten rant elde edenler feryat figan etti.
Yaygarayı koparanlar sözüm ona Antalya halkı üzerinden Menderes Türel'e ceza kesmeye kalkıştı.
Büyükşehir Belediyesi'nin 'İki midibüse bir otobüs (12 metrelik)' uygulaması birilerini hayli rahatsız etmiş olmalı ki böylesine bir operasyona girişti.
Oysa ki benim bildiğim Menderes Türel, bu işin alt yapısını oluşturmadan getirisini götürüsünü hesaplamadan böyle bir işe kalkışmaz.
Hal böyle olunca kendisine yani siyaseten ceza vermeye kalkışanlara da asla pabuç bırakmaz.
Dün bu konuyla ilgili bir açıklama yapıldı ve uygulamanın devam edeceği belirtilerek, "Hiçbir tereddüde yer yok" denildi.
Yani kesin, net ve kararlı olunduğu vurgulandı.
Aslında yapılan çalışma tamamen Antalya halkının yararına.
Niye mi?
Otobüsler alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüsler olacak ve rahat rahat yolculuk yapılabilecek.
İşin önemli tarafı duraklarda bekleme yapılmayacak ve saatinde seferler yapılacak.
Peki bunun neresine itiraz edilir anlamış değilim. Ama işin içinde rant olunca piyasaya 'istemezükçüler' hemen çıkıveriyor.
Halkın yararı, engellinin rahatlığı falan hak getire.
Dünkü açıklamaya baktığım zaman esnaf için bir de açık kapı bırakılmış ve "Dönüşüm için müracaat eden esnafımızın yanı sıra bir kısım esnafımızın ise muhtemelen bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı nedeniyle bekleme yolunu seçtiği anlaşılmaktadır.
Esnafımızla teknik ekiplerimiz ve konunun diğer ilgilileri ile yapılan tüm toplantı ve temaslar sonucu, hem halkımıza hem de esnafımıza UKOME kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini bildirmek gereği doğmuştur. Hiçbir tereddüde mahal yoktur. UKOME kararı aynen yürürlüktedir" denilmiş.
Demek ki yanlıştan dönen için her şeyin bitmediğinin ipucu verilmiş.
Bu saatten sonra yapılacak tek şey rantçıların peşi bırakılarak Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimine bu konuda güvenmek.
Aksi halde yarın çok geç olur ve 14 kişilik minibüslerle eksiden köy yeni hali ile kırsal mahallelere yolcu taşımaya talim edilir.
Bana göre esnaf zararın neresinden dönerse oradan sonrası kardır.
Koskoca bir belediyeyi ve onun başkanını esnaf olarak karşısına almak kazandırmaz kaybettirir.
Umarım direnen esnaf haklı ve doğru olanı görür, yanlışından döner Antalya halkından yana tavrına koyar.
Yoksa üç beş kişinin peşinden gitmek işlerini çıkmaza sokar.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA