Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Hintliler

SABAH Gazetesi Yazarlar Kulübü, Antalya'da 'Türk Turizmindeki Fırsatlar ve Finansman Stratejileri' konusunu masaya yatırdı.
Kepez Belediyesi Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın da katıldığı toplantıda Hindistan pazarı ön plana çıktı.
Toplantının 'Türk Turizmi v2.0, Tehditler ve Fırsatlar' başlıklı ilk oturumunun moderatörü SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz, Türkiye adına kaçan büyük bir fırsatı da açıkladı.
Hindistan sinema dünyası Bollywood'un her yıl 'Oscar törenleri' görkemiyle bir ödül töreni düzenlediğini hatırlatan Oğuz, geçen yıl Antalya'da yapmak istenildiğini ancak 8 milyon lira maliyet çıkarılınca vazgeçildiğini belirtti.
1 milyar insanın izleyeceği etkinliği New York'a kaptırdığımızı anlattı Oğuz.
AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM'nin Türkiye-Hindistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olan Gökçen Özdoğan Enç de, Bollywood ödül törenini gelecek yıl Antalya'ya getirmekte kararlı olduklarını söyledi.
15 Temmuz'da toplam 20 milyon dolar maliyetli 3 Hint düğününün iptal olduğunu açıklayan Enç, Hindistan'ın düğün turizminde Antalya için önemli bir turizm çeşidi olduğunu savundu. Türkiye Hindistan Turizmciler Konsey Başkanı Emin Çakmak da, 150 milyon Hintlinin Türk dizilerini izlediğini belirterek, Bollywood ödül töreninin değeri ölçülemeyecek bir tanıtım etkisi yapacağını anlattı.
Günaydın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik ise, özellikle evlilik turizmine vurgu yapıp geçen yıl Antalya'nın 10 milyon dolar ile Hint düğününe ev sahipliği yaptığını söyledi.
Toplantıda, Hintlilerin artık Tayland'dan sıkılmış olduklarını ve alternatif aradıklarını öğrendik Buradan şu çıkıyor; Hint pazarı bizim için çok ama çok önemli. Kaçırılmaması gerekiyor.
Bildiğim kadarıyla yarından itibaren sektörün önde gelenleri bu konuda Antalya'da bir araya gelecek.
Haydi bu yıl açılımımızın yeni adresi Hindistan olsun.
Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyelim yeter.
Sağlıcakla kalın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA