Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Haberler hep iyi olsun...

YİNE oldukça yoğun bir haftayı geride bırakıp, yeni bir haftaya başlıyoruz...
Bölgemizdeki önemli gelişmeleri, acı haberleri, siyasette, turizmde, ekonomide ve tabii ki sporda gelişen gündemi okuyucularımıza duyurduk hafta boyunca...
Haftaya Gazipaşa'dan gelen siyasi bir haberle başladık. Bakan Veysel Eroğlu'nun Gazipaşa ziyaretinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Arıtma Tesisi'ni ikinci kez açtığı ile ilgili açıklamaları, 'Kılıçdaroğlu'na çifte açılış şoku' başlığıyla Pazartesi günü Sabah Akdeniz'in manşeti oldu.
Salı günü Sabah Akdeniz'in birinci sayfası hüzünlüydü. İstanbul'da bir cinayete kurban giden Fatıma Çelik kızımızın ve Antalya'da evinin önünde kavga eden gençleri ayırmaya çalışırken bıçaklanarak öldürülen Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bahçecier'e ağladık. Gözyaşlarının sel olduğu iki cenaze törenini 'Meleğimizi uğurladık' ve 'Gözyaşları sel oldu' başlıklarıyla okuyucularımıza duyurduk.
Her kış Antalya'da yaşadığımız hava kirliliği sorunu Sabah Akdeniz'de Çarşamba günü manşet oldu. Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu Başkanı Murat Yıldırım, kirlilik ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Antalya'nın bu kış aylarında da hava kirliliğinden kurtulamayacağını açıklayan Yıldırım'ın söylediklerini 'Bu kış yine boğulacağız' başlığıyla manşetimize taşıdık.
Perşembe günü Sabah Akdeniz'in manşetinde Baro seçimi vardı. 4 Kasım'da yapılacak Antalya Barosu seçimleri öncesinde adayların rekabetini 'Baro'da seçim yarışı kızışıyor' başlığıyla haberleştirdik.
Cuma günü Sabah Akdeniz'de, turizmde yüzleri güldürecek bir haber vardı. 10 gün olması beklenen bayram tatilinin 6 günde kalmasına rağmen turizmcilerin iç turizmde beklenen hareketi yakalayacağını, 'Bayramda 500 bin misafir geliyor' başlığıyla manşete taşıdık... Yıldız yağmurunun yaşanacağı tatil günleri için otellerde doluluk oranının şimdiden beklenenin üstüne çıktığını ayrıntılarıyla anlatan bu haber, ekmeğini dolaylı ya da direkt turizm sektöründen kazananlar için mutlu bir veri oldu.
Cumartesi günü Sabah Akdeniz'in manşetinde 'Bir festivali daha kaçırdık' haberi vardı. İstanbul'da yapılan 'Alışveriş Festivali'nin Antalya yerine Ankara'da tekrarlanmasını, hatta İzmir'in sırayı kapmasını, bunun nedeninin de festivali Antalya'ya taşıyacak çalışmaların eksik kalmasının olduğunu bu haberde ayrıntılarıyla işledik.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Demre ziyareti ve bu ziyarette açıkladığı turizm verileri Pazar günü 'Turizmde gerileme olmadı' başlığıyla manşete çıktı... Turizmde korkulanın gerçekleşmediğini, rakamsal verilerde 2011 yılı seviyesine ulaştığımızı söyleyen Bakan Günay, geride kalan üç ayda turist sayısının da turizm gelirlerinin de artacağını ifade etti...
Antalyaspor'la ilgili tüm gelişmeler, bol gollü Sivasspor galibiyeti, bölgemizdeki takımların karşılaşmaları, amatörlerin maçları ve panoramaları hafta boyunca Sabah Akdeniz'in spor sayfalarını süsledi.
Bir hafta daha bu haberlerle geçti...
Tüm bu yoğunluğun yanında hafta sonunda Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin seçimli kongresi vardı. 6 yıldır başkanlığını yürütmekten büyük onur duyduğum AGC'de, değerli üyelerimiz bu görevi yeniden bana ve ekibime verdi...
Yani yoğun ve heyecanlı geçen bir haftayı mutlulukla kapattık...
Tüm okurlarımıza iyi haberlerle dolu, sağlıklı ve mutlu haftalar diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA