Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Rüya gerçek mi oluyor?

Dünkü Trabzon galibiyetinden sonra Sivasspor hala "Biz şampiyon olamayız" derse, yöneticilerine de başkanına da hatta Bülent Uygun'a da herkes güler. İç sahada Trabzon'u yendiler, G.Saray'ı yendiler, F.Bahçe'yi yendiler. Beşiktaş'a da yenilmediler.
Futbol tarihimizde belki de bir ilki yaşamamıza haftalar kaldı. Sivas klasik futbolunu oynuyor ama haftalardır iyi oynamıyorlardı. Ancak dün ilk 20 dakikadaki goller her şeyi bitiriverdi. İşin tuhafı, Sivas'ın attığı 3 golün ikisini sağ ve sol kanat savunmacılarının kaydetmiş olması. Demek ki, Trabzon forveti ve orta sahası oyun disiplininden uzak ve rakiplerini kovalamıyorlar. Yattara'nın adam kovalamadığını ve disiplin anlayışını biliniyor. Alanzinho da çıkana kadar sanki halı sahada oynuyor gibiydi. Durum böyle olunca Trabzon ilk 20 dakikada belki de şampiyonluğa veda ediverdi. Murat Erdoğan ilk yarıda o kadar rahat ve organizatör rolüyle oynadı ki, herhalde Sivas pek az Süper Lig takımına karşı böylesine rahat oynamıştır. 'Tecrübeli Song' diyoruz, 'İyi defans oyuncusudur' diyoruz; ama ne o, ne de Egemen Mehmet Yıldız ile baş edebildiler. Mehmet istediği her şeyi yaptı.

TRABZON YOKTU!
Defansif anlamda da baktığınız vakit Sivas yine bildiğimiz gibi. Topun olduğu yerde bol oyuncuyla çoğalıyorlar, alanı daraltıp rakibe pozisyon imkanı pek vermiyorlar. Herhalde Bülent Uygun maçtan önce oyuncularına ne dediyse sahada harfiyen yerine getirilmiştir. Tabii her şeyin tıkır tıkır işlemesinde de Trabzon'un futbolu daha doğrusu futbolsuzluğu başrolü oynadı.
Sonuç olarak Trabzon bizce şampiyonluk şansını dün kaybetti. Sivas ise şampiyonluğu hele hele ilk ikiyi büyük oranda elde etmiş gibi görünüyor.
Merkez Hakem Komitesi Cüneyt Çakır'a teşekkür etmeli. Çok ama çok önemli bir maçı çok soğukkanlı, çok başarılı ve çok objektif yönetti. Hata yapmadı mı? Tabiki yaptı. Hatta bizce Egemen'in elle oynamasında Sivas'ın bir de penaltısını vermedi. Ama bütün bunlara rağmen çaldığı her düdükte sahada başarılı bir hakem izlemini verdi. Kendisini kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA