Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Beşiktaş takipte

Beşiktaş iz sürmeye devam ediyor. Kötü de oynasalar, eksikleri de olsa, az pozisyon verip maçı kazanıyorlar. Önce maçtaki en spektaküler hareketten bahsedelim. Sonradan oyuna giren Yusuf, son dakikalarda öyle bir gol attırdı ki herhalde uzun yıllar konuşulur. Orta sahanın taç çizgisiyle birleştiği yerden topu alıp neredeyse korner bayrağına kadar rakip oyuncuları defalarca geçerek ilerleyip, sonra da içeri kıvrılıp Holosko'ya attırdığı gol ancak bizim ligimizde olur. Yusuf'un becerisi ve tekniğine söylenecek laf yok ama Eskişehir'e ne demeli?
Gelelim maça; böyle maçlarda macera aramak çok ama çok tehlikelidir. Elinizde Bobo varsa ve başka golcü özelliği olan santrforunuz yoksa maça Bobo'yla başlamalısınız. Ama Mustafa Denizli başlamadı. Peki ne oldu? İlk yarı Beşiktaş önemli pozisyonlar yakalamış olmasına rağmen iyi vuran oyuncu olmaması nedeniyle golü bulamadı. İlginçtir haftalardır eleştirilen Delgado dün Cisse ile birlikte takımı en fazla taşıyan oyuncusu oldu.
Özellikle ilk yarı Beşiktaş kanatları çok iyi kullanamasa da bol şut atıp golü bulmaya çalıştı. Denizli herhalde maç öncesi Serdar Özkan ve Holosko gibi çabuk oyuncularla oynayıp, Tello'nun da sürekli yer değiştirmesiyle ağır Eskişehir defansının dengesini bozmaya çalıştı. Bu düşünce yanlış değil ama ilk yarı Beşiktaş Bobo'yu çok aradı.

MAÇIN YILDIZI DERELİ
İkinci yarı değişiklikler doğruydu. Ekrem alıştığı yere sağ beke geçiyor,
Üzülmez sol bekte yerini alıyor, Bobo da klasik yerinde oynamaya başlıyordu. Beşiktaş ikinci yarı çok iyi oynamadı. Bunun sebebi herhalde hafta içi oynanan Ankaraspor maçının yorgunluğu. Ama son haftalara girilen ligimizde böylesine hayati maçlar oynuyorsanız bir iki önemli pozisyonu yakaladığınızda golü bulmalısınız. Tıpkı dün geceki gibi. Eskişehir defansı ofsayt diye durdu, Bobo yürüdü ve kendine yakışan golü yaptı.
Eskişehirspor'u çok yadırgadık. Çabuk oyuncuları olmasına rağmen ileriye oynayamıyorlar. Ayrıca Beşiktaş'ın en güçlü yanı da takım savunmasında az hatayla oynamaları.
Maçın gerçek yıldızı hakem Selçuk Dereli'ydi. Karşılaşmayı neredeyse sıfır hatayla yönetti. Beşiktaş'ın golü ofsayt değildi, karar doğru. Faul tespitleri ve kartları da mükemmele yakındı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA