Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hasan Şaş'ın yanlışları

Pazar gecesi Kanaltürk Televizyonu Telegol Programı'nda Hasan Şaş'ı üzülerek izledim. Galatasaray yönetimini açık açık tehdit etti.
"Konuşursam taraftar Galatasaraylılığından utanır" ifadesiyle aslında hem kendine hem de 10 yılı aşkın süredir ekmek yediği camiasına büyük ayıp etti. Şimdi Hasan Şaş'a sorarlar:
"Madem taraftarı Galatasaraylılığından utandıracak şeyler vardı, sen böyle rezil bir ortamda nasıl yaşadın? Niye o zaman konuşmadın da; şimdi Galatasaray'dan kopartılırken takımında çirkin şeyler yaşandığını üstü kapalı ifade ediyorsun?"
Diğer bir husus da bir gazetede Hasan Şaş'ın parasını alamadığı için kulübünü mahkemeye verdiği şeklindeki bir haberle ilgili itirazdı. Bu da Hasan Şaş tarafından fazla büyütüldü.
Zira Telegol'deki telefon bağlantısında Hasan Şaş "Paramı alamazsam tabi ki kanuni yollarla paramı tahsil edeceğim" açıklamasını yaptı. Bu da gösteriyor ki Hasan Şaş'ın kulübünü mahkemeye vermesi kendisine göre yanlış bir durum değil. Ve işin tuhafı Hasan Şaş'ın ağzından duyduğum "Ben Galatasaray'a bunca yıl hizmet ettim. Ama taraftarın bana yaptıklarını hazmedemiyorum" sözleriydi.
Romantik açıdan baktığınızda Hasan Şaş haklı olabilir. Ama ben şimdi aynı Hasan Şaş'a sormak istiyorum:
10 küsur yıl Galatasaray'a hizmet ettin de karşılığını almadın mı? O yıllar Galatasaray'dan kazandığın paraları alt alta bir topla bakalım. Türkiye'de bu kadar kısa sürede bu kadar parayı kaç tane genç adam kazanabiliyor?
Diğer bir soru da Galatasaray'da görev yapmış tüm futbolculara: Hanginizin parası eninde sonunda ödenmedi?
Hele Hasan Şaş'a üzerine basa basa soruyorum. UEFA şampiyonu olduğunuzda paralarınız tıkır tıkır ödeniyor muydu, yoksa gecikmeli olarak mı alıyordunuz?

KULÜPLER HANCIDIR
İşin acı tarafı şu:
Maalesef insanlar eğer bir yanlış varsa maddi ve manevi menfaatleri uğruna işler iyi giderken susuyorlar.
Ama eşyanın doğasına uygun olarak takımdan uzaklaştırıldıklarında da "Konuşursam yer yerinden oynar" ifadeleriyle akılları sıra karizma yaptıklarını sanıyorlar.
Şunu kimse unutmasın: Kulüpler hancıdır. Onlardan ekmek yiyen, büyük paralar kazanan, çoluk çocuklarının geleceklerini kurtaran futbolcular ise yolcu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA