Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Uyarı!

Fenerbahçe antrenman maçı havasında gitti, Bilica atılana kadar da al gülüm ver gülüm çok rahat oynadı. Ama ikinci yarı o yetenekleri sınırlı Macar takımının oyuncuları yakaladıklarını atsalar skor farklı olabilirdi. Denilebilir ki "Fenerbahçe de önemli pozisyonlar buldu ama atamadı." Önemli olan Fenerbahçe gibi bir takımın kaliteleri çok düşük rakibe karşı ikinci devre verdiği en az 5-6 gol pozisyonudur. Yoksa kaçırdığı goller değil.
Fabio Bilica ve Önder Turacı... Fenerbahçe'nin defansının göbeğinde oynayan iki oyuncu. Onlara Bekir İrtegün'ü de ilave edebiliriz. Ama Türkiye ve Avrupa'da hedefleri çok yukarıda olan Fenerbahçe için bu defans ve bu savunma anlayışı tam anlamıyla bir "YUMUŞAK KARIN"dır.

SAVUNMA 'SOS' VERİYOR
İkinci yarı defansın arkasına atılan her top Macar ekibi Honved için pozisyon oldu. Üstelik Bilica ve Önder Kadıköy'deki maçlarda arkalarında çok geniş bir alanla oynamak zorundalar. İşte zaten geçen sene önemli eleştiriler almış Fenerbahçe defansı daha sezon başında "SOS" veriyor.
Cristian iyi bir ön libero ama ofansif yönü kısıtlı. Giden Aurelio'yla kıyasladığımızda fazlasını göremedik. Kaldı ki dün gece de iyi oynadı. Deivid belli ki hırs yapmış. Zaman zaman iyi oynadı ve bu sene kadrodaki rekabet onu daha da ileriye zıplatabilir. "Dos Santos Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı" diyorlar. Yıldız mı değil mi haftalar ilerledikçe net bir kanaate sahip olacağız. Ama ilk izlenimlerimiz defansif yönü güçlü, tekniği iyi fakat hücuma dönük sol kanat oyuncusu olarak etkisi bir yıldız oyuncu kadar fazla değil.

KIRMIZI KART TARTIŞILIR
Güiza şüphesiz iyi niyetli bir oyuncu. Kötü de oynasa inanılmaz bir eforla mücadele ediyor ama sırtı kaleye dönük oynamakta zorlanıyor. İleride top tutmakta güçlük çekiyor. Üstelik kendini sağda solda o kadar çok hırpalıyor ve yoruyor ki bazen ceza alanında topla buluştuğunda acemice işler yapıyor.
Her şeye rağmen Fenerbahçe'de en büyük problem savunmadır, bizden söylemesi.
Dünkü hakem kararlarını Kadıköy'de verse olay çıkardı. F.Bahçe beraberlik golünü elle yedi. Ayrıca Bilica'nın konumu son adam, ama rakibe müdahalesi tartışılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA