Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Yüksek beklenti

Netanya maçları sonrası Galatasaray camiası çok ciddi anlamda eski günlerine dönüyordu. Üstelik çarpıcı transferler seyirciyi ve takımı havaya sokmuştu. Ama dün gece Galatasaray kazanmış olsa da beklentilerin altında kaldı.
Kabul edilebilir ki Gaziantep gibi iyi bir takıma karşı sezonun ilk maçında alınan galibiyet çok önemli. Ama özellikle forvet oyuncularının performansını pek beğenmedim. Aydın ve Arda sahada yok gibiler. Diyeceksiniz ki "Arda'nın 3 golde de imzası var. Birini attı ikisinde de asist yaptı." Ama onun haricinde Arda'yı sahada istediğimiz seviyede bulamadık. Yeteneğinden kuşku duymadığımız Aydın da dün gece iyi değildi. Peki Galatasaray'ın hiç mi artısı yoktu, pek tabi ki vardı. Fizik kondisyon olarak iyi durumdalar. Daha önemlisi kaytaran veya kaytarmaya çalışan futbolcu pek yok gibi. Herkes top rakipteyken ne yapması gerektiğini bilip topun arkasına geçebiliyor.

ASIL SORUN RİJKAARD...
Baros çok kaliteli bir atak oyuncusu, ancak o da dün gece çok top ezdi. Mustafa Sarp ve Ayhan her zaman için görev adamı. Hücumda da savunmada da etkililer. Ama görünen o ki Elano takıma girdikten sonra biri kenarda oturacak. Asıl sorun Rijkaard'da. Son derece sempatik, son derece kibar... Ama oyuncuların güvenini kaybetmemek için adil davranmalı. Hafta içi çok iyi performans göstermiş Nonda ve Barış'la oyuna başlamamasını futbol adaleti adına kabul edemiyoruz.
Galatasaray yepyeni bir heyecan ve ruhla yeni sezona 3 puanla başlamasını bildi. Ama asıl önemlisi bu kadronun bu sene potansiyel olarak çok şeyler yapabileceğidir. Yeter ki disiplin ve adalet kaybolmasın.
Gaziantepspor geçen yıldan daha iyi değil. Yabancıları dün gece attıkları ilk goldeki gibi sıra dışı işler yapabilen ve yetenekli isimler. Ama defansları başlarına iş açacak gibi.
Hakem Bünyamin Gezer sezona fevkalade iyi başladı. Neredeyse çaldığı tüm düdükler doğru; buna penaltı kararı da dahil. Sabri kontrolsüzce rakibin üzerine zıplıyor. Ama son dakikada oyundan çıkan Arda'ya verdiği sarı kart gereksiz. Zira Arda oyuncu değişikliğinde hakemin gösterdiği yerden oyun sahasını terk etmek zorunda değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA