Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sadece bir hata

Koskoca maçın özetlenecek tek bir cümlesi var. Her şey dengede giderken Beşiktaş 1 puanı almışken, bir anlık gaflet her şeyi alıp götürüveriyor. Diğer bir deyimle Manchester United gibi takımlar kötü de oynasalar böylesine maçları angarya bile görseler, rakibin bir anlık zaafını gol olarak değerlendirebiliyorlar.
Koskoca maça bakıyoruz ve Beşiktaş'ı alkışlıyoruz. Çağdaş futbolun bütün gereklerini ellerinden geldiklerince tüm iyi niyetleriyle rakipten fazla koşarak yerine getirmeye çalıştılar. Ne pozisyon verdiler ne de pozisyon buldular. Çok haklı olarak Rooney, Scholes, Nani, Valencia ve ismini sayamayacağımız birçok yıldıza karşı yüksek tedbirli oynamak zorundasınız.
İlk yarıya bakıyoruz: Sağ ve solda iki hızlı adam yani Serdar ile Holosko. İkisi de çok doğru tercih. Hemen defansın önünde Ernst ve Ekrem. Özellikle ilk yarı Beşiktaş çok az hata yaptı. Sürekli topun olduğu yerde çoğaldılar. Akıllı kademe yaptılar ve çabuk çıkmaya çalıştılar. Her şey tıkır tıkır işliyordu. Aslında dünyada hangi takımı düşünürseniz düşünün kendi evinde de olsa M.United gibi bir takımdan 1 puan almak başarıdır.

BU SONUÇ SÜRPRİZ DEĞİL
İkinci yarı yine her şey problemsiz gidiyordu. Denizli baktı ki Manchester United oynamıyor; "Ben niye kazanmayım ki" dedi ve Yusuf'u oyuna aldı. Düşünce ve karar doğru. Ama Yusuf yanlış. Çünkü ne fizik olarak hazır ne de teknik üstünlüğünü karşısındaki oyuncuya rahatlıkla kabul ettirebilecek bir kalite farkı var.
Gelelim her şeyin gittiği ana. O ana kadar Beşiktaş defansif olarak da çok dikkatliydi. Mükemmel oynayan kaleci Hakan'dan dönen şutta top Scholes kafası ile buluştuğunda zamanı durdurun ve tabloya bakın. Böylesine iyi mücadele ettiğiniz maçta böylesine markajsız kalan bir oyuncu olabilir mi? Olursa ne olur? Bu oyuncu Scholes olursa tabii ki gol olur. Ve ondan sonra da her şey biter.
Beşiktaş'ın kaybetmesi sürpriz değil. Ama böyle kaybetmesi çok üzücü. İddia ediyorum; bir daha Manchester United'ı hiçbir takım böyle yakalayamaz. Ve yine iddia ediyorum, CSKA da, Wolfsburg da İstanbul'da Manchester United gibi böylesine rölanti oynamayacak. Ama Beşiktaş hep dün geceki gibi istekli ve konsantre oynayıp çok basit goller yemezse grupta bazı şeyleri başarabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA