Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Rijkaard ve Daum

Galatasaray Ankaragücü karşısında çok tuhaf ve tokat gibi bir yenilgi aldı. Ve herkes faturayı Rijkaard'a kesmeye başladı. B planı olmadığından eleştiriliyor. Yani Nonda ile Baros'u çift santrfor olarak niye yan yana oynatmıyor diye Rijkaard'a yükleniliyor.
Bu eleştirilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Zira Galatasaray'ın gol atmada ya da pozisyon bulmada hiçbir sorunu yok. Sezon başından beri atılan gol sayısına ve bulunan pozisyonlara bakın. Asıl sorun Galatasaray'ın yediği goller ve rakiplerine verdiği pozisyonlar. Ayrıca gollerin tümünü de Milan Baros atacak diye bir kural yok.
Kanatlarda oynayan Keita ve Arda'nın da gol bulmaları şart. Çok adamla hücum etmek beraberinde Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı riskleri de getiriyor. Kaybedilen toplarda zaten kırılgan bir orta sahası olan Galatasaray inanılmaz gol pozisyonları veriyor.
Buna karşılık Daum takımını iyi tanımış. Hiçbir zaman çok adamla hücum etmiyor. Çünkü biliyor ki defansında zaten sorun var. "Orta sahada da az adamla yakalanırsam darmadağın olurum" diyor. İşte aralarındaki fark bu.
Rijkaard hayatı boyunca çok güçlü takımlarda oynamış ve hocalık yapmış. Takım savunması nasıl olur? Savunma tedbirlerini elden bırakmadan oynamak nedir? Bu konuda fazla deneyimi yok. Rijkaard'ın yaşadığı asıl problem burada.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA