Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Arda'sız Galatasaray!

İnanın bana Galatasaray bu sene en iyi oyununu oynamadı ama takım savunması açısından en başarılı 90 dakikasını sergiledi.
60'ncı dakikadan sonra 10 dakika bocaladılarsa da verdikleri pozisyon sayısı çok az. Rakip Dinamo Bükreş için zayıf takım diyebilirsiniz. Ama Galatasaray nice zayıf takımlardan ne goller yedi. Zaten Galatasaray'ın gol atmada ya da pozisyon bulmada hiçbir sıkıntısı yok.
Dün gece de leblebi gibi goller attılar. Keita bizi zaman zaman düşündürüyor. Acaba bu adam insan mı diye! Bazen öyle işler yapıyor ki, rakip defans bile ağzı açık seyrediyor.
Nonda Galatasaray'ın Semih'i gibi. Yedek dursa gıkı çıkmıyor, oynadığında da tüm iyi niyetini sergiliyor. Dün gece de görevini attığı iki golle yerine getirdi.
Gelelim Elano'ya. İyi oynadı, futbolu iyi biliyor, taktiksel anlamda da çok önemli özellikleri var. Özellikle dün gece attığı 30-40 metrelik paslar hem teknik beceri hem de oyun zekası ister.
Şimdi Galatasaray taraftarı haklı olarak soruyorlar, acaba göbekte oynayan Gökhan ve Servet ağır mı kalıyorlar? Zira dün gece Gökhan Zan oynamadı; yerine daha çabuk oynayan Mehmet Topal vardı ve tabii dün gecenin bizce en önemli sorusu Arda'sız Galatasaray'ın Arda'lı Galatasaray'dan farkı ne?
Tempoda fazla bir fark göremedik. Yakalanan pozisyonlarda da öyle. Ama takım savunması açısından dün geceki takım Arda'lı takımdan daha başarılıydı.

ÇİZGİ HAKEMİ YİNE ATLADI
Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ama dün geceki üç puandan başka önemli bir kazanç daha var. Muhtemelen sakat vermeden, fazla yorulmadan ve bazı oyuncular dinlenerek takım olarak pazar gününü beklemeye başladılar.
Rakip Dinamo Bükreş klasik bir Rumen takımı. Fazla meziyetli oyuncuları yok. Oyun disiplinine bağlı kalarak oynamaya çalışıyorlar ama hepsi bu kadar. Galatasaray karşısında da ilk golü yedikten sonra dağıldılar.
Ayrıca UEFA'nın çizgi hakem uygulaması, istenilen randımanı yeterince veremiyor. Dün gecede Tamas'ın ceza alanı içinde elle oynamasını ne hakem ne de çizgi hakemi göremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA