Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kazanmayı bilmek

Beşiktaş, sezon başından beri futbolunun üzerine fazla bir şey koymadı. Ama sezon başıyla kıyasladığımızda ciddi bir fark var. O da Beşiktaş maç kazanıyor. Bunun tek nedeni var. Beşiktaş şu anda Türkiye'de en iyi takım savunması yapan ekiplerin başında geliyor. Rakibine fazla pozisyon vermiyor, huni gibi kapanıyor ve az adamla yakalanmıyor. Bu çok güzel, ama aynı şeyi Beşiktaş'ın hücum organizasyonu için söyleyemeyeceğiz. Kağıt üzerinde çok iyi ve çok önemli atak oyuncuları olsa bile pratikte Beşiktaş'ın ofansif etkisi istenilen düzeyde değil. Bunun temel nedeni de forvette oynayan ve onların arkasında ataklara yardım etmek zorunda olan oyuncuların formsuzluğu. Dün geceye bakıyoruz: Önde Nobre, arkasında Tello, Yusuf ve Nihat oynadı. Bu oyunculara baktığımızda hiç biri vasatı geçemedi. Gol de zaten dün gecenin en iyilerinden biri olan İsmail'in şutuyla geldi. Çok tuhaftır hücumu forse etmeyi düşünen, bir şeyler yapmaya çalışan yegane oyuncu Ernst oldu. Ferrari Beşiktaş için çok önemli bir kazanç. Defans organizasyonunun adeta tek başına yapıyor.

TABATA GERİLEMİŞ
Beşiktaş'a karşı oynamak aslında çok zor değil. Fazla şut atmayan, kanatları iyi kullanamayan bir takıma karşı savunma yapmak da çok kolay. Nihat bir türlü toparlayamıyor. Yusuf da geçen sezonki Yusuf değil. Nobre çıkıyor, Bobo giriyor. Ama her ikisi de istenilen seviyede değiller. Gelelim Tabata'ya; onun bile futbolu gerilemiş. Atması gereken iki net gol var ama sonuç sıfır.
Beşiktaş, özellikle İstanbul'da rakibine oyununu kabul ettiremediği sürece çok sıkıntılar yaşamaya devam edecektir. Mesela dün gece... Ankaragücü hiçbir deplasmanda bu kadar etkili oynamamıştır. Aslında bir iki pozisyon da buldular ama Rüştü ve Beşiktaş defansı skorun değişmesine izin vermedi. Sonuçta Beşiktaş oyun olarak eski tas eski hamam ama artık kazanıyor.
Gelelim Halis Özkahya'ya; dün gece sahanın en başarılı isimlerinden biriydi. Kartlarını doğru kullandı, faul tespitleri yerindeydi. Kısaca dün gece hakemlik ona çok yakıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA