Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fenerbahçe dağıldı

Lige verilen ara Beşiktaş'a yaramış ama Fenerbahçe'yi çok geri götürmüş. Maçın başından sonuna dek iki takımı kıyasladığımızda ortaya tek bir şey çıkıyor. Beşiktaş Fenerbahçe'yi sürklase etti. Diğer bir deyimle sahada adeta Fenerbahçe diye bir takım yoktu.
Ne futbol olarak vardı, ne ruh olarak, ne de disiplin olarak... Beşiktaş oyuna çok hızlı başladı; iyi kapandı ve ikinci yarı Fenerbahçe'yi sahadan sildi.
Eğer yakaladıkları diğer pozisyonları da gole çevirseler, sonuç dün geceden de daha korkunç, hatta daha farklı olabilirdi.
Beşiktaş bu sezon dün geceki gibi iyi maçlar oynamış; birçoğunu ise kazanamamıştı. Ama dün gece özellikle Ekrem, İbrahim Üzülmez ve Ernst'in çok iyi performansları farklı skoru getirdi.
Aslında Beşiktaş'ta her oyuncu iyi oynadı. Mesela Fink'e bakalım. Attığı gol birinci sınıf, ama gol öncesi İbrahim Üzülmez'in ortasında kuşkumuz var. Sağ ayağıyla ortayı yaptığında topu içeri mi kesmek istedi; yoksa Fink'e mi attı belli değil. Şu gerçek ki; Fink'in attığı gol sahalarımızda çok ender görülüyor.
Alex kötü oldu mu seyredenler için tam bir işkence. Aslında birçok Fenerbahçeli futbolcuyu anlamak mümkün değil. İyi dinlendiler, yoğun maç trafiğinden uzak kaldılar ama dün geceki futbolları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bir de buna ciddi disiplinsizlikler eklendi.
Mesela Kazım, 'Beni atın, bana küfredin' der gibi hareketler yaptı. Sonunda da zaten hiçbir şey oynamadığı maçta kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

GÖKHAN'A YAPILAN PENALTI
Emre de öyle. Her düdükten sonraki her reaksiyonu, çok saygısız ve itici geliyor. Hakem lehine de çalsa, aleyhine de çalsa, suratını kendisinin tekrar izlemesi gerek.
Sonuçta derbide Beşiktaş kazandı ve ligin zirvesine renk geldi.
Gelelim hakem Fırat Aydınus'a... Kötü alışkanlıklarından bir türlü vazgeçemiyor. Sürekli oyunculara günah çıkartırcasına kararlarını izah etmeye çalışıyor.
Kolay maçları herkes yönetir sevgili Fırat, ama maç 0-0 iken Fenerbahçeli Gökhan'a yapılan penaltıyı vermek yürek ister.
Üstelik iddia ediyorum; yardımcı hakeminde sana kulaklıktan penaltıyı söylemiştir. Pek tabii ki Beşiktaş'ın üçüncü golü de çok açık bir ofsayt.
Böylesine kolay maçta sonucu etkileyen iki büyük hatayı Türk futbolu kaldıramaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA