Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kötünün iyisi Beşiktaş

Beşiktaş oyun sistemi ve kadrosuyla Türkiye için ideal. Niye ideal olduğuna gelince, öncelikle takım savunmasını olabildiğince iyi yapıyorlar. Göbekte oynayan Sivok ve Ferrari, onların önünde oynayan Ernst ve Fink istikrarlı oyuncular.
Çok mu meziyetliler? Hayır; ama az hata yapıyorlar. Bir takımın özellikle maç kaybetmemesi için bu mevkilerde oynayan oyuncuların istikrarı çok önemli. Sezon başında Beşiktaş'ta işler kötü gidiyordu ama şimdi her şey mükemmel görünüyor. Peki ne değişti? Aslında fazla bir şey değişmedi, sadece oyuncuların biraz daha kendilerine güveni geldi ve sezon başına kıyasla yakalanan pozisyonlar gole çevrilebiliyor. İşte en önemli fark burada.
Ağustos'tan beri söylüyoruz, elinde Bobo gibi bir oyuncu varsa oynamalıdır. Dün geceye bakıyoruz hücum beki olarak fazla bir ofansif özelliği olmayan İbrahim Kaş'ın ortasında Bobo bitiriciliğini konuşturdu ve golünü attı. Hemen sonra da sakatlanıp çıktı.
Anlaşılan o ki Mustafa Denizli, Nihat'ı mutlaka kazanmak istiyor. Sezon başında daha fazla şans veriyordu ama sonra dinlendirildi. Dün geceye baktığımızda Nihat belki de Beşiktaş'ın en kötüsü ve en hazır olmayan oyuncusu görünümünde.
Beşiktaş kimle oynarsa oynasın fazla pozisyon bulamayan ama fazla da pozisyon vermeyen bir takım.
Gelelim Fink'e... Daha 3-4 hafta öncesine kadar büyük bir ihtimalle gönderilecekti, Delgado için yer açılması gerekiyordu. Ama Fink son haftalardaki formuyla Beşiktaş'ın en yararlı oyuncusu, büyük yük taşıyor.

FUTBOLUN GEREKLERİ...
Çok ilginçtir haftalar ilerledikçe Fenerbahçe ve Galatasaray aşağı inerken Beşiktaş onları yakaladı bile. Tuhaf olan şu: Beşiktaş çok mu iyi oynuyor? Hayır. Ama futbolun gereklerini diğer takımlara nazaran çok daha fazla yerine getiriyor.
Nerede geçen seneki Sivasspor, nerede bu yıl ki Sivasspor. Arada dağlar kadar fark var. Böyle giderlerse ligin sonunda büyük problem yaşayacaklar.
Gelelim karşılaşmanın hakemi Bünyamin Gezer'e... Son dakikalarda Fink'e yapılan çekme penaltısını göremedi ve çok kötü yardımcı performanslarıyla önemli ataklar ofsayt diye kesildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA