Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aziz Yıldırım göreve!

Fenerbahçe'nin bir lig maçını kaybetmesi çok anormal değil. Hatta ve hatta Kasımpaşa'ya kaybetmesi de anormal değil. Anormal olan ortaya konan futbol ve mücadele. Daha doğrusu ortaya bir türlü konamayan o ruh.
İşin acı tarafı koskoca Fenerbahçe evinde Kasımpaşa gibi mütevazı bir takıma kaybediyor, üstelik 3 gol yiyor. Daha da önemlisi 5-6 gol daha yiyebilecek pozisyonları veriyor, ama sarı kart gören bir tek Fenerbahçeli futbolcu yok. Önceki cümleden sakın şu anlaşılmasın; futbolcular sertleşsin, itirazlara başlasınlar demiyoruz ama futbolun genel nizamı içerisinde bir takım evinde maçı kaybediyorsa futbolcular en azından sarı kart görürler.
Bu kart detayı niye çok önemli biliyor musunuz? Cevabı çok açık. Fenerbahçeli oyuncuların kaybettikleri, hatta tarihi bir yenilgi alabilecekleri bir maçta rakibi durdurmak veya oyunu çevirebilmek için en ufak bir müdahaleleri olmamış demektir.
Peki; Fenerbahçe kalite olarak kötü mü; asla. Belki de Türkiye'nin kalite yönünden en yüksek takımı. Ama oyuncuların sorumluluğu, kendilerine ve takımlarına saygıları açısından baktığımızda belki de en vurdumduymaz ekibi.

BU SEZON ÇOK KRİTİK
Kimse Daum ya da Aykut Kocaman'dan medet ummasın. Bazı Fenerbahçeli futbolcular tabiri caizse o kadar 'kaşar'lar ki, 20 milyonluk Fenerbahçe'de sadece ve sadece Aziz Yıldırım'dan çekinirler. Sebebi de açık: Çünkü parayı başkan Yıldırım veriyor.
Yine o 'kaşar'lar diyorlar ki; Aziz Yıldırım'ın kendine özgün ikna metotları vardır.
Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım için bu sezon çok kritik. Çünkü başkan seçim konuşmasında "Üst üste 3 sene şampiyon olacağız" dedi. "Üst üste 3 sene şampiyon olacağız" demek "Olamazsan gidersin" demektir. 3-5 sorumsuz çakalın Fenerbahçe'nin geleceğine zarar vermesi izin verilemeyecek bir durumdur.
Alın size çok ciddi bir sorumsuzluk örneği... Santos ve Kazım Fenerbahçe'nin oyuncuları. Üstelik her ikisi de takımlarını yıldızları konumunda. Ama takım arkadaşlarının mücadelesini seyretmeyecek kadar vurdumduymazlar. Hatta ertesi gün sabah 10'da idman olduğunu bildikleri halde sabaha karşı barı terk ediyorlar. Sonra da sabah biri idmana yetişmeye çalışırken kaza geçiriyor. Bir profesyonel futbolcu gece yarılarına kadar barlarda sürtecek, sonra da çıkıp idman yapacak. Gelin gerisini siz düşünün...
Aykut Kocaman bu işler için getirildi. Ama dedik ya Fenerbahçe'de bazı futbolcular ne Kocaman'ı ne de Daum'u takıyorlar.
Son sözümüz Aziz Başkan'a. Yarın çok geç olabilir. Şimdiden gerekli önlemleri almalısın. Almazsan Mayıs ayında çok ama çok kötü günler seni bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA