Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Frank Rijkaard'ı derhal gönderin!

Sezon başından beri söylüyoruz; milyonlarca Euro'ya kurulmuş Rijkaard'lı Galatasaray'da hiçbir farklılık göremiyoruz diye. Galatasaray mücadele ettiği kulvarlardan birer birer elenirken, birçokları Rijkaard'a yine "Aslansın, kaplansın" diyorlardı.
Önce Türkiye Kupası gitti. Galatasaray mütevazı Antalyaspor'a eleniverdi. Bunu büyük umutlarla başlanan UEFA Avrupa Ligi'ne veda izledi. Başta yönetim sonra da camiada Rijkaard'a karşı hiçbir reaksiyon yoktu.
Devre arasında Rijkaard, sözüm ona Galatasaray'a güç katmak amacıyla yandaş oyuncularını getiriverdi. Bu uğurda Nonda gibi istikrarlı bir golcüsünü göndermek pahasına... Haftalar birbirini izledi. Mağlubiyetler art arda geldi. Bu arada Rijkaard ve yardımcısı Neeskens devrimden bahsetmeye başladılar. Daha önce o kadar devrim yaptılar ki; zaten onlar için Galatasaray'da devrim yapmak çok normal olsa gerek! İşte Rijkaard'ın devrimi; Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 2 maçta da yenilmiş, deplasmanlarda kötü sonuçlar almış ve şampiyonluk şansını da oldukça azaltmış bir durumda.
Büyük umutlarla getirilmiş Jo, alemlere dalmış, konu komşuya rezil olmuş ve Galatasaray'a hiçbir katkı sağlamamıştır, işte devrim bu.
Fenerbahçe maçında kurtarıcı diye sahaya alınan Arda, daha ısınırken belinden acı çektiği halde sırf kendisi istiyor diye maça sokulduğunu itiraf eden Rijkaard'ın ta kendisi. İşte Galatasaray'da "devrim" diye insanların kafasına sokulmak istenen rezillikler silsilesi.
"Rijkaard'ın kariyeri büyük" dediler. Barcelona ile büyük başarılar yakalamışmış, zamanında çok büyük futbolcuymuş. Beşiktaş'ın eski hocası İspanyol Del Bosque' yi hatırlayın. O da Real Madrid ile büyük başarılar yakalamıştı. Peki Beşiktaş'a ne verdi? Ya da Aragones'i hatırlayın. İspanyol Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyon'u yapıp Fenerbahçe'nin başına geçti. Peki o Fenerbahçe'ye ne verdi? Aragones'ten geriye kalan tek şey; bir basın toplantısında yumurtalıklarını kaşıması, hepsi o kadar.

POLAT RİSK ALMALI
Şimdi ne olacak? Galatasaray şampiyon olamazsa Rijkaard gönderilecek. Ondan geriye sadece milyonlarca Euro'ya transfer edilip güçlendirilmiş bir Galatasaray'ın devrim kandırmacısıyla yaşadığı çok başarısız bir yıl hatırlanacak.
Sayın Adnan Polat... Yarınınızı düşünürseniz, kahraman olamazsınız. Risk alabiliyor musunuz? İşte o zaman kahraman olursunuz. İki sezon önceyi hatırlayın. Daha yeni başkandınız ve yine bu haftalarda Feldkamp'ı kovup takımı Cevat Güler'e emanet etmiştiniz. Bu risk şampiyonluğu getirdi.
Şimdi gönderebiliyor musunuz Rijkaard'ı? Galatasaray'ın ali menfaatleri için Fatih Terim'den 7 hafta için takımın başına geçmesini rica edebiliyor musunuz? İşte o zaman kahraman olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA