Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Güvener niye kovuldu?

Mahmut Özgener Federasyonu, Genel Sekreter Ahmet Güvener'i geçen hafta Denetleme Kurulu raporuna dayanarak işten çıkardı. Denetleme Kurulu raporunda, 2009 UEFA Finali esnasında bazı mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük olduğu belirtilmişti. Yani Denetleme Kurulu'na göre, Futbol Federasyonu bazı mal ve hizmetleri alım kurallarına uygun olarak almamıştı. Denetleme Kurulu'nun başında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bulunuyor. Yaptığım araştırmada Türkiye'nin en dürüst, en güvenilir ve en kılı kırk yaran mali denetimcilerinin başında geliyormuş.
Demek ki, Denetleme Kurulu'na göre, federasyon yolsuzluk değil ama usulsüzlük yapmış. Buraya kadar bir problem yok. Denetleme Kurulu görevini yapmış, raporunu düzenlemiş ve federasyona sunmuş. Artık top Mahmut Özgener'de. Raporun vahametine göre profesyonellerini işten de çıkartırsın hatta savcılığa suç duyurusunda bile bulunabilirsin.

TALİMAT ÖZGENER'DEN
Ama asıl çelişki şimdi başlıyor. Birincisi, Ahmet Güvener UEFA Kupası Finali oynandığında genel sekreter değildi. Alımlarda hiçbir sorumluluğu yok. Federasyona malını ve hizmetini gönderen şirketler de haklı olarak parasını istiyor. Bu sıralarda Ahmet Güvener, Mahmut Özgener tarafından Futbol Federasyonu Genel Sekreterliğine getiriliyor. Ve şimdi sıkı durun! Belki de Mahmut Özgener'in hayatı boyunca cevabını veremeyeceği soruya geliyoruz...
Ahmet Güvener, Federasyon Başkanı'na, "Başkanım, bize birkaç ay önce mal ve hizmet vermiş şirketler paralarını istiyorlar. Ne yapalım?" diye sorduğunda da başkan Mahmut Özgener de Güvener'e, "Ahmet Bey, faturaları ödeyebilirsiniz' talimatını veriyor.
Yani diğer bir deyimle, Denetleme Kurulu raporuna göre usulsüz yapılan ödemelerin baş sorumlusu Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'dir.
Aradan neredeyse bir yıl geçiyor. Ve bir gece Kazakistan'da Mahmut Özgener, Ahmet Güvener'e ricada bulunuyor, "Ahmet Bey, istifa edin" diye...
Ahmet Bey de haklı olarak, "Ben niye istifa edeyim? Eğer bir kusurum varsa ben bu ödemeleri sizin talimatınızla yaptım" diyor.
Bunun üzerine de Mahmut Özgener devlet terbiyesine yakışmayacak şekilde Ahmet Güvener'e, "Şayet istifa edersen denetleme kurulundaki seninle ilgili usulsüzlük iddialarını ortadan kaldırırım" deyiveriyor.
Hamdi Topçu ve arkadaşları aslan gibi raporu yazıyor ama Federasyon Başkanı, Güvener ile Denetleme Kurulu adına ürkütücü bir pazarlığa girişiyor. Böyle bir olay devlet terbiyesinde yoktur. Mahmut Özgener nasıl oluyor da Türkiye'de objektifliğiyle nam salmış Hamdi Topçu'nun raporunu değiştirebileceğini söyleyebiliyor.
Aynı Mahmut Özgener nasıl olabiliyor da öde talimatını verdiği genel sekreterinden bu ödemenin yanlışlığından dolayı istifa etmesini isteyebiliyor. Ahmet Güvener ile konuştum. Ser verip sır vermiyor. Hiddink'in maaşını sordum, yine açıklama yapmıyor. Amerika seyahatindeki masrafların detaylarını sordum, Güvener'den yine tık yok. Hala inanılmaz bir Donkişotluk örneği sergileyip kendisini kovan federasyona zarar verecek açıklamalar yapamıyor.
Şimdi Ahmet Güvener'in apar topar kovulmasıyla ilgili senaryolara gelelim...

BU ADAM HIRSIZSA...
İlk rivayet, böyle bir Denetleme Kurulu raporunun olmadığı, aslında geçen yıl Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın istediği 'Güvener kellesinin' bir yıl rötarlı da olsa kendisine sunulması.
İkinci rivayet ise, hazirandaki federasyon başkanı seçimlerine çok farklı politik ve federasyonun kulis çalışmalarını rahatlıkla yürütebilecek esnekliğe sahip bir genel sekreterin atanmasının istenmesi. Diğer bir rivayet ise, yayıncı kuruluş ile federasyonun ilişkilerini çok daha perçinleyebilecek birinin genel sekreter olarak tayininin düşünülmesi. Mahmut Özgener'den hala bir açıklama bekliyorum. Ama o açıklama gelmiyor. Çok net olarak Sayın Başkan Mahmut Özgener'e soruyorum, Ahmet Güvener'i niye kovdun?
Bu adam hırsızsa bilelim. Dostluğumuzu bitirelim. Yok eğer alımlarda bazı usule aykırı durumlar varsa ve bu ödemelerde de Mahmut Özgener'in onayı mevcutsa ve Güvener buna göre kovulduysa o zaman da Mahmut Özgener'i farklı gözle görmeye başlayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA