Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Şanslı Beşiktaş

Dün gece gösterdi ki Beşiktaş'ta Guti ve Quaresma dışındaki futbolcular sıradan... Farkı yaratanlar bazen maçı alabiliyorlar. Mesela dün geceye bakıyoruz... Beşiktaş kazandı ama bugün hiçbir Beşiktaşlı oyundan memnun değil. İlk devre Beşiktaş tel tel döküldü. Defans kötü, orta saha kötü, forvet kötü ve bu yarıda Beşiktaş'ın kazandığı tek bir pozisyon bile yok.
Holosko çok geriye gitmiş. Hilbert istediğimiz seviyede değil. Guti'ye fazla söylenecek bir şey yok. Görünen o ki bu sene Beşiktaş'ın en istikrarlı oyuncusu olacak. Daima ileriyi düşünüyor, kolay top kaybetmiyor. Eğer elinde Nobre ya da Bobo varsa kenarlardan bol bol orta yapmalısın. Beşiktaş bunu da tam olarak beceremiyor. Ama dün gece İbrahim Üzülmez'i çok beğendim. Özellikle ofansif olarak Kartal'ın çalışan tek kanadıydı.
Schuster'in, defansı ileri çıkartıp oyunu rakip alana yıkma felsefesine bir lafım yok. Ama Beşiktaş savunması arkasına atılan toplarda çok aciz durumlarda kalabiliyor. Savunmadaki oyuncular hızlı değil. Eğer dün akşam Sofyalı oyuncular biraz daha kaliteli biraz daha becerikli olsalar Beşiktaş'ı kontrada yakaladıkları pozisyonlarda golü bulabilirlerdi.

FERRARİ SAATLİ BOMBA GİBİ
Özellikle Ferrari futbolu kafasında bitirmiş. İnönü'de oynanacak her maçta saatli bomba gibi. Beli dönmüyor. Çabukluğunu kaybetmiş. Belki deplasman maçlarında fazla sırıtmaz ama İstanbul'daki maçlarda Ferrari, Beşiktaş'ın en zayıf halkasıdır.
Her şeye rağmen Beşiktaş kötü oynarken de kazanabiliyorsa bunun çok büyük bir avantaj olduğunu belirtmek lazım. Ligde de böyle, Avrupa Kupaları'nda da... Aslında Beşiktaş'ın oyun ve oyuncu yapısı kontratağa çok daha müsait gibi görünüyor.
Görünen o ki, Beşiktaş grubunda Porto ile liderlik yarışı yapacak. Dün geceki futbol Porto gibi takıma asla yetmez. Ama hafta sonu Kadıköy'de oynanacak maçta da Beşiktaş'ın dün geceki gibi oynamayacağını çok iyi biliyoruz. Sofya mütevazı bir takım ve biraz becerileri olsa dün gece istediklerini rahatlıkla alabilirlerdi. Tıpkı hakem gibi... Fazla hata yapmadı ama Avrupa'da asla üst düzey bir hakem olabilecek özelliklere sahip değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA