Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Bakıcı aylığı en geç bir ay sonra bağlanır

Evde bakım ücreti ne zaman geçerli olur? 2008'in 8'inci ayında başvurduğum bakım ücreti 2009'un 3'üncü ayında onaylanırsa ve idareden arayıp "bankada hesap açın maaşınız aktarılacak" denildi. Ancak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sadece Haziran ayını ödüyor. Geriye kalan ayları neden ödenmiyor? İl Müdürlüğü'ne sorduğumuzda bu kadar diyorlar. Doğru mudur? Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
Mehmet Ay/Şanlıurfa
* Sevgili okurum. Bakım Hizmetleri Yönetmeliği (30.07.2006 tarih Sayı: 26244 R.G.) Madde 14'te ödemelerin usul ve esasları şöyle:
a) Bakıma muhtaç özürlüye akrabaları tarafından ikametgâhında bakım hizmetinin verilmesi durumunda, bakım ücreti aşağıdaki belgelere istinaden bakım hizmetini veren kişiye, bakım hizmetinin verilmesini takip eden ay içinde il müdürlüğü tarafından ödenir. Bu bağlayıcı hükme göre geçen 6 ayın ödemesi yapılmak zorunda. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne durumunuzu anlatan bir dilekçe ile şikayette bulunun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA