Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Özürlüye ücretsiz diş tedavisi

Özürlü vatandaşlarımız sağlık sorunlarını gidermek için hastanelerde koşuştururken, ağız ve diş sağlığını ihmal ediyor. Geçen süreçte diş problemleri ve dişeti hastalıkları ilerleyerek tedavisi de güçleşerek dertlere bir yenisi ekleniyor. Gittiğim yerlerde ve gelen şikâyetlerde çoğu kişi "Paramız yok. Çocuğumun dişlerini yaptıramıyoruz. Üstelik yeterli bilgimiz olmadığı için haklarımızdan yararlanamıyoruz" diyerek dert yanıyor.
Bugünkü yazımda konuyu ele alıp dertli okurlarımın ücretsiz diş tedavisinden yararlanmasının yöntemini anlatacağım.
SGK, Türkiye genelinde özürlülerin tedavisi için il müdürlükleri bünyesinde açtığı 30 yeni Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nde hizmet vermeye başladı.
Artık SGK'ya (SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur) bağlı yüzde 40 ve üzerinde özürlü kişiler, sakatlık durumunu belgelemek suretiyle doğrudan, herhangi bir kurumdan sevk almadan diş tedavisi yaptırabilir.
SGK, 07.09.2009 (2009/110) B.13.2. SGK.0.11.04.00-774 sayılı genelgesi (b) bendine göre, % 40 ve üzerinde özürlü kişiler, diş tedavisi için özürlülük durumunu belgelendirmek suretiyle, tüm sağlık kuruluşlarına veya serbest diş hekimliklerine doğrudan başvurabilir. SGK, özürlüler mağdur olmasın diyerek sağlık tebliğindeki (Ek7) liste fiyatını uygulamıyor. Diş Hekimleri Odası'nın belirlediği asgari tutar üzerinden tedavi ödemelerini yapıyor.
Şimdi sağa sola koşuşturmayı bırakıp zaman geçirmeden hemen tedavinizi yaptırın. Tek yapmanız gereken şey özür durumunuzu gösteren, en az yüzde 40 sağlık kurulu raporunuzu ibraz etmek.
Bu arada... Serbest diş hekimleri tedavi ettiği özürlünün raporunun bir örneğini faturaya ekleyerek il müdürlüğündeki Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'ne götürüp Şahıs Ödemeleri kısmından masrafını tahsil edebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA