Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

'Sokakta İlk Adımlar'

Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre; trafik kazaları 5-14 yaş arasındaki çocuklarda ikinci büyük ölüm ve sakat kalma nedeni. Raporda 15-29 yaşındakiler, trafik kazasına bağlı ölümler ve sakatlıklar ilk sırada.
Türkiye'ye baktığımızda durum özellikle çocuklar açısından oldukça vahim. Trafik kazalarında ölen, yaralanan ve sakat kalan yayaların yüzde 26'sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar. Ayrıca 14 yaş altı çocukların trafikte hayatını kaybetme riski ise AB ülkelerinden 3-4 kat yüksek.
Çünkü, ülkemizde milyarlarca dolar harcanarak her cadde ve köşe başına yaptırılan trafik işaretleri ve sinyalizasyonlar kurallarla dalga geçen sürücüleri frenleyemiyor. Durum vahim! Bir an önce önlemlerin alınması şart. Birçok kurumun iyi niyetli çabalarına karşın kazalar bir türlü önlenemiyor.
Renault Mais, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği birlikte çocukları eğiterek işe başladı. 8 yıldır uyguladıkları "Sokakta İlk Adımlar" yol güvenliği projesiyle ilköğretimde uygulamalı eğitim veriliyor.
Her gün okula gidip gelen, sokaklarda oynayan bizim çocuklarımız. Kaderleri bir tampon derbesiyle değişmesin!
Gelin taşın altına elimizi sokalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA