Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Pardon! Mührü nereye basalım?

Gündem referandum. 12 Eylül'de hür irademizi kullanıp yeni anayasa maddelerini oylayacağız. Bu referandumda engelli ve gaziler için çok güzel bir uygulama var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak özürlülerin özellikle körlerin hür iradesiyle oy kullanamayacak olması nedeniyle bu kez sitem ediyoruz.
Çok kez yazdım. Her zaman olduğu gibi oy pusulaları tasarlanırken körler unutulmuş. Ayrıca sesle uyarıcı cihazların da olmayışı körlerin işini daha da zorlaştırıyor.
Kayıtlara göre, nüfusun yüzde 0.6'sı, yani 412 bin kişi görme engelli. Bu kardeşlerimiz güncel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için adeta "Karanlıklar avcısı" olmuş. 27 gün sonra referandum yapılacak. Engel üstüne engelle karşılaşan 412 bin görme engelli nasıl oy kullanacak?
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok ve görme engellilerle yaptığım görüşme sonrası "Oy pusalaları kabartmalı değil. Yanımızda mutlaka refakatçi bulundurmamız gerekiyor. Oy kullanırken mühürü basacağımız yeri devamlı sormak zorunda mıyız" diyorlar.
Sitemlerinde haklılar. Mağdurlar adına yetkililere soruyoruz. Bu insanlar, hür iradesini kullanıp, istediği yere mührü basamayacak mı? Devamlı "Pardon mührü nereye basalım!"mı diyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA