Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Yatalak çocuğu olana nöbet yok

Değerli okurlar bugün çalışan, bakıma muhtaç özürlü çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren önemli bir konuyu sizlerle paylaşacağım. İşe İskenderun'da subay olan dertli okurumun (ismi bende) sorusundan başlayalım.
"Bizim gibi zihinsel engelli çocuğu olan aileleri aydınlatmanızdan ötürü çok teşekkür ederiz.
Sorum şu: Yüzde 86 raporu ağır zihinsel engelli çocuğum var. Görevimiz gereği geç saatlerde evde olabiliyorum. Acaba, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan kişiler nöbetten muaf tutuluyor mu? Bilgilendirir misiniz?"
Değerli okurum. Sizin gibi dertli ve çilekeş ailelere yazılarımla az da olsa katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu.
Sorunuza gelince.
Sizin durumunuzdaki ailelerin imdadına sayın başbakanımız koştu. İşte "Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler" konusunda 30.01.2010'da Resmi Gazete'de 27478 sayı ile yayımlanan 2010/2 Başbakanlık genelgesi. Metni ben bile anlamakta zorlandım. Virgülüne dahi dokunmadan yayımlıyorum:
Sıra no 3. "Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır."
Genelge uyarınca siz de ağır özürlü çocuğunuzun bakımı için mesai saati dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muafsınız.
Görev yaptığınız kurum Başbakanlık genelgesine rağmen sizi mesai saati dışında gece vardiyasına ve nöbete zorluyorsa yasal hakkınızı arayın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA