Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

YKB, engelli peşinde

Yukarıda saydık. Engelliyi canından bezdiren, hayatını zorlaştıran kötü uygulamaları kolaya çevirmek için çalışan kişi ve kurumlar da var. Yapı Kredi Bankası 'Engelsiz Bankacılık Programı' kapsamında yürüyemeyenin eli-ayağı, göremeyenin gözü ve işitemeyenin kulağı olmaya devam ediyor.
YKB, geçen yıl Birleşik Sakatlar Federasyonu işbirliği kapsamında tekerlekli iskemleye bağımlı kişiler için 'Engelsiz ATM' kampanyasına start vermişti. Banka bu kez Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi ile yeni ufuklara yelken açtı. Ve körler için sesli işlem yapma özelliği olan ATM'yi İstanbul Kadıköy Rıhtım Şubesi'nde hizmete soktu. Bu uygulamayla yetinmeyen banka dünya çapında ilk kez uygulanan 'Engelsiz POS'ları da 50 noktada kurmaya başlayacak.
Biz de her özür grubu için başlattığı güzel uygulamalardan dolayı YKB'yi ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Darısı diğerlerinin başına.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA