Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Sizi kandırdım 'özür' diliyorum!

Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın (ÖZİDA) davet mektubuna inanıp engelli üyelerimize tatil müjdesini verdik. Olmadı... Bi daha dereyi görmeden paçayı sıvamak mı! Tövbe...
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nden önce Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli aradı. "Turizm Bakanlığı ve ÖZİDA 3 Aralık'ta hiç uçağa binmemiş ve hiç yıldızlı otelde kalmamış 400 engelli ve refakatçisini tatile gönderecek. Birleşik Sakatlar Federasyonu (BİSAF) olarak sizden de 50 kişi istiyoruz" dedi.
"Devlet, bu işlere pek yanaşmazdı. Ne oldu da özürlüyü tatile götürecek?" diyerek şüphelendim. Hemen ÖZİDA'yı aradım. Görüştüğüm yetkili; "Evet, böyle bir proje var. Talebimizi de Konfederasyonlara ilettik" dedi. İkinci teyidi de aldıktan sonra üyelerimize haber verip 50 kişilik listeyi konfederasyona bildirdik. Herkes tatil hayaliyle hazırlığını yapmış... Bizi arayıp "O günü iple çekiyoruz" diyordu.
Bir "bahane uydurulup tatilin ertelendi."
Gittiğim her toplantıda "hedef tahtası" oldum.
Mağdur engelliler, "Size inanıp tatil için hazırlandık. Bizi kandırdınız. Hayallerimizi yıktınız" diyerek tepki gösterdi. Cevap veremedim...
Tepkilerinde haklıydılar. Onlara, "Devletime inanarak sizleri resmen kandırdık, kandırıldık!" diyemedim. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, devlet eliyle yapılan rezaleti şöyle açıkladı:
"Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve ÖZİDA eş güdümüyle 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde, 400 engelli ve refakatçisini üç günlük tatile gönderileceği yönünde bir proje yapıldığı bize bildirildi. Bunun üzerine biz de 200 engelli ve refakatçi ismini ÖZİDA'ya bildirdik. Hayatlarında hiç uçağa binmemiş ve yıldızlı lüks otelde kalmamış engelli arkadaşlarımızın belirlenmesi için çaba gösterdik. Ancak tatilin başlamasına bir hafta kala, bize tatilin kötü hava koşulları nedeniyle ertelendiği bildirildi. Aynı zamanda ÖZİDA Başkanı da bütçe oluşturulamadığı için tatilin gerçekleştirilemeyeceğini söylemişti. İki gerekçe de bu erteleme için geçerli bir neden değil. Engelli arkadaşlarımızın umut ve hayalleriyle oynanmıştır, bu bir skandaldır."
16 gün bekledik. Yetkililer, özürlü vatandaşlarımıza özürsüz davranış sonrası, özür dilemeyi bile beceremedi. İş başa düştü.
Devletime inanarak engelli vatandaşlarımızı kandırdık. Resmen kandırıldık!!
Sizlerden özür diliyorum.
Bu arada CHP'deki değişim kendini gösterdi. Yenilenen parti yönetiminde ilk kez engellilere yer verildi. Haydi hayırlısı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA