Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Kimlerle tatile çıkılmaz?

Bu yazı benim değil. Geçen hafta, "7 Maddeyle Kimlerle Tatile Çıkılmaz?" başlığıyla geldi. Şöyle bir göz gezdirdim, baktım yerinde tespitler ve akıcı bir dil. Yazarı, Başak Seren Muyan. Kim mi o? "Okurum, gözlemlerim ve kaçınılmaz son gelir yazarım" diyen, Siyaset Bilimi mezunu, dünyayı gezmeyi ve değişik kültürler görmeyi sevdiğini söyleyen bir blog yazarı

Okuyalım bakalım: "Tatile çıkmanın her insanın ruhunu doyurduğuna, bunun da iş ya da okul hayatındaki motivasyonuna büyük etki ettiğine inanıyorum. Bu zamana kadar 'Ben tatilden nefret ederim! Peh, yine tatile gideceğim' şeklinde bir serzeniş duymadım. Tatile çıkacak insan mutludur.
Tatil için hayaller güzelce kurulsa da, birlikte tatile gidilen kişiye de dikkat etmek gerekir. Boşuna 'Arkadaşını tatilde tanırsın' demiyorlar. Hatta evlenmeden önce 'Bu kişi benim için doğru kişi mi?' diye düşünerek yola çıkıp, dönüşte ayrılanları da biliyorum. Buyurun size 'Kimlerle tatile çıkılmaz' maddelerime:
1. Kuruşu kuruşuna her şeyi hesaplayan ile tatile çıkılmaz. Doğal olarak sizi de etkiler ve gece taksiye binmemek için topuklu ayakkabılarla uzun bir yolu yürüyüp kulübe vardığınızda dans etmeye haliniz kalmayabilir. Yemek yerken hesap bölüneceğinden siz istediğiniz bir içecekten sırf karşınızdaki hesapçı yüzünden vazgeçebilirsiniz. Onun hesapçılığı size yansır.
2. Çok hareketli bir insansanız, kanı donmuş ve sürekli uyumak isteyen, size ayak bağı olan bir kişiyle tatile çıkılmaz. Tur ile bir yere gittiyseniz, her yerde uyuşuk partnerinizi beklerken, arkadaşınız adına özür diler bir gülümseme ile gruptakilere bakmaktan tüm tatil boyunca yorulursunuz.
3. Siz çevrenin, doğanın güzelliğini görmek için tatil öncesi hayal üstüne hayal kurmuşken, alışveriş manyağı arkadaşınız sizi mağazalara, dükkânlara götürmek için ısrar ederse, geçmiş olsun! Hele bir de duty free'de kendini kaybeden bu arkadaşınız çantalarını size fırlatır gibi atıp sizi bekçi yerine koyarak yerinize mıhlayıp uçak saatine kadar ortadan kaybolursa, bu kişiyle tatil sonrası bile görüşmeyin.
4. Siz sigara içmezken, kendi sigara içiyor diye pencereleri açıp içeriye sivrisineklerin, böceklerin dolmasına neden olan bir arkadaşı tatilde tercih edeceğinize emin misiniz?
5. Kız-kıza tatile çıkalım derken bir arkadaşınız da çocuğuyla sizinle birlikte gelmek isterse, 'Görgü kuralları, aman kırmayalım onu' demeyin. Sakın ha sakın demeyin! Arkadaşınız yüzsüzlük edip, size sorma nezaketi bile göstermeden başka çocuklu bir arkadaşını davet edip aynı tura yazılırsa, kız- kıza tatil planlarınız mahvolabilir. Bu nedenle ince düşüneyim derken kendinizden vazgeçmeden, kırın karşınızdakini. Sizden önemli mi?
6. Bir tura çıktınız diyelim. Herkes birbirini tanıma evresinde olduğu için masaya ilk oturduğunuz kişilere dikkat edin. Özellikle teyzelere. Oturduğunuz an onların anaçlık duygularına mı hitap ediyorsunuz bilemiyorum ama tüm tatil boyunca peşinizi bırakmayıp kankanız modunda hareket etmeye çalışmaları sizi yorar, benden söylemesi!
7. Tatile çıktığınız arkadaşınızın hijyeni de önemli. Özellikle tuvalet kullanımı... O hani tatilden önce tanıdığınız çıtı pıtı ve bakımlı kızın nasıl canavara dönebileceğini görmek için bazen sadece kullandığı banyoya bakmak yeterli olabiliyor. Saç tellerini lavabo giderinde görmek bir yana, tuvalet fırçasının anlamını bilmemesi de hakkında güzel bir izlenim edinmenizi sağlayabiliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA