Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

İliğimiz kemiğimiz ısınsın!

Kar tatiline, kayak zevkine diyeceğimiz olamaz da, kış ortasında yüzümüzü güneşe dönüp çorapsız gezmenin de keyfi bir başka olur. Ruhen (ve elbette ki bedenen) uzaklara uzanalım da biraz içimizi ısıtalım...

DUBAI: İstanbul'da son yıllarda artan Arap etkisini kafi bulmayanları Dubai ya da Abu Dhabi'ye alalım. Paranın kokusunun ilk nefeste solunabildiği, AVM'lerin ve markaların üstünüze çullandığı, 'Arabic' zevkin hücrelerinize zerkedildiği topraklardasınız. Ama deniz ılık ve şefkatli, çöl ise tek kelimeyle nefes kesici. Al Ain şehrinde, Reham çölünün başındaki Telal Resort çok tavsiye: Nefis yemek üstüne orta boy bir antilop olan Arabistan oriksiyle çöl buluşması... Dubai şu an 24 derece görünüyor, Abu Dhabi de aşağı yukarı öyle.

HAVANA: Küba her zaman hikâyeli, Havana daima atmosferlidir. Açık hava müzesi gibi şehir bir kere... Lolipop renkli eski arabalarıyla, yıkık binalarıyla, parasız ama garip biçimde kedersiz de olan insanlarıyla, hüzünle cümbüşü harmanlayan, anında kavrayan bir şehir Havana. Bizi ne uyduruk romsuz mojitolarla kandırdılar şu hayatta diye, eseften ağlatan bir de! Havana 26 derece şu an, denize girmek için Varadero'ya giderseniz orası da aynı gibi.

MEXICO CITY: Tulum çok sayfiye geldi, biraz şehre mi karışalım? O da olur. Meydanda ateşten geçip üstümüzdeki kötü enerjiyi def etmek, Frida Kahlo'nun müze evindeki mutfağına bayılmak, Diego Rivera'nın duvar resimlerindeki ayrıntılarda kaybolup ne kadar yetenekli bir adam olduğunu düşünmek hepimizin hakkı. En çok da sokak lezzetlerinden tamalesi tatmak ve tako çeşitleriyle tıka basa doymak... Mexico City şu aralar 22-25 aralığında.

MALDİVLER: Dibimiz deniz, kumumuz pudra, kulübemiz egzotik, odamız dekorasyon dergilerine layık, meyvemiz tropik... Esasında hep aynı kartpostal manzarası, hep aynı havada Instagram karesi. Bir süre sonra sıkılabiliriz (Taze çiftlerin işsizlikten birbirlerine sarıp kavga ettikleri en birinci balayı destinasyonu malum) ama sıkılana kadar: Mis. Male'de şu an hava 28 derece diye de nispet yapalım.

MIAMI: Güneş cayır cayır yakmıyor, doğru ama biraz da sanat ısıtıp beslemesin mi ruhumuzu? Wynwood duvarları yıkılıyor mesela. İyi manada! Çağdaş sanat bölgesindeki duvar resimleri, grafitti'ler, mural'lar muazzam. Rubell ailesinin koleksiyonu gıptalık. BASS Müzesi insanın içinde bahar açtırıyor. Gerçi Ugo Rondinone'nin enstalasyonu biz palyaçosevmezleri rahatsız edebilir ama ben de Jon Giorno'nun ilk 1970'de MoMA'da sergilediği enstalasyonuyla avunur, telefonu açar dinlerim. Sanatçı Kezban Arca Batıbeki'nin Miami seferinin izindeyim. Miami şu an 24 derece.

TULUM: Şeyma Subaşı'nın da içinde olduğu grubun Tulum maceralarını takip ettiniz mi? Kum böreklik un, evet. Ve aklınızda olsun, mutlaka bej-nohut-kamel tonlarında üst-baş atmak gerek bavula, evet. Nomade, Casa Malca, Ahau... Zoological Wildlife Foundation'da bebek aslan severek, Quintana Roo'da öylece denize dalarak bir ömür geçer. Tulum 27 derece gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA