Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Erkek dediğin esmer olur

Fatmagül’ün Suçu Ne’de Kerim, Kara Para Aşk’ta komiser Ömer, bu haftanın yeni dizisi Ölene Kadar’da Dağhan... ‘Erkek dediğin esmer olur’cuların gözü aydın: Engin Akyürek’in yine adaletle işi var!

2009 bası. Yeni bir dizi baslayacak: Bir Bulut Olsam. Meraklanıyoruz, referansları iyi çünkü. En önemlisi, senaristi rahmetli Meral Okay. Huzur içinde uyusun.
Ilk bölümün karsısına oturuyoruz. Mardin'de, Suriye sınırındayız. Mayınlı bölgenin kıyısında, Güzelyurt kasabasında...
Melisa Sözen'in canlandırdıgı Narin Bulut'un hali belli ki içimizi paralayacak. Engin Altan Düzyatan'ın hayat verdigi Doktor Serdar, kurtulması için bir omuz verecek mi acaba?
Ama o Mustafa Bulut! O nasıl bir deli, nasıl da tehlikeli... Allah onun hısmından da askından da korusun. Bırakmayacak ki kızın pesini... Of of of! Nasıl bir bas belası ve nasıl da inandırıcı...
Diger oyuncuları az çok biliyorduk. Fakat bu gözü kara, obsesif, deli manyak Mustafa Bulut rolünü yüksek enerjisiyle uçuran da kimdi?
Mesele bendeymis meger; ekran takip eksikligimde! Yabancı Damat dizisini izleyenler bilirmis; orada Kadir'mis. Sonra Kara Yılan'da Nizipli olmus. Ama benim tanısmam ve adını zihnime kazımam o ürpertici, ürkütücü basarıyla canlandırdıgı Mustafa Bulut'la oldu: Engin Akyürek. Kesin çok parlayacaktı.
Çok geçmedi, 2010'da hayatımıza Fatmagül fenomeni girdi. Fatmagül'ün Suçu Ne evlerimize kötülük, suç, zaaf ve pismanlık dereceleri farklı bes adet yakısıklı genç adam soktu: Kaan Tasaner (Erdogan Yasaran), Engin Öztürk (Selim Yasaran), Bugra Gülsoy (Vural Namlı), Fırat Çelik (Mustafa Nalçalı) ve o: Engin Akyürek (Kerim Ilgaz).
'Suçlu'ların içinde en, neredeyse tek iyi kalpli ve vicdanlı olan oydu. Kötü ve sımarık zengin arkadaslarının gazına gelmis, tecavüze seyirci kalmıs, sonra da magdurla evlendirilmisti.
Ikilinin arasındaki nefret, öfke, acı, pismanlık ve daha pek çok kötü his, zaman içinde, gözümüzün önünde aska evrildi.
Ilginç bir tesadüfe de ev sahipligi yapıyordu dizi: Basrolü paylasan Beren Saat'le Engin Akyürek, yolun ta en basında bir yeri daha paylasmıstı: Türkiye'nin Yıldızları adlı yarısma programını. Beren Saat'in ikinci oldugu yarısmada, Engin Akyürek birinci gelmisti. Simdi de basrolde rüstünü ispat ediyordu iste.
2014 Mart'ında Kara Para Ask basladı. Bu defa Tuba Büyüküstün vardı Akyürek'in karsısında. Roma'da yasayan zengin güzel kız Elif'le kahraman komiser Ömer'in hayatları ortak bir acı ve o acının ardındaki sırla basladı, birlesti. Sonrası mücadele, mücadele, mücadele... Hakikatin pesinde kosturmacalar, tehlikeli yollar, netameli sapaklar, karanlık adamlar, mide kanırtan kararlar, ummadıgın yerden yenen kazıklar...
Engin Akyürek'in adaletle hesabı bitmemis fakat! Bu hafta itibarıyla atv'nin yeni dizisi Ölene Kadar'la yine karsımızda ve yine adaletle isi var! Geçmis geçmez bazen, yeniden açılır defterler, geri sarılmaya ugrasılır kaybolan yıllar...
Ask, ihanet, vicdan, intikam, adalet... Bir dizide olmakla yükümlü kilit kelimeler mevcut yani Ölene Kadar'da.
Sadece Türkiye'de degil Ortadogu'dan Balkanlara sayısız hayranı olan güzel bir kadın (Avukat Selvi rolünde Fahriye Evcen) artı yine tekrar edelim o kalıbı: Sadece Türkiye'de degil Ortadogu'dan Balkanlara sayısız hayranı olan yakısıklı bir adam (Daghan rolünde Engin Akyürek malum)... Üstelik de esmer!
Yine de yetmez derseniz; Karadayı'dan Eskıya'ya, çilekes dizi seyircisinin hiç vazgeçemedigi en garantili ortam da cabası: Cezaevi! Yani oldu bu is!
Bakalım Engin Akyürek'in adaletle iliskisi bu defa nasıl sekillenecek? 'Erkek dedigin esmer olur'cu kadınlar merakta ve takipte!

'The Crown'dan eksik kalmayın
Golden Globe ödüllerinin bu defakine Meryl Streep attı imzasını. Lafını esirgemedi ve ezdi geçti Donald Trump'ı.
Sonra gözümüzü alamadığımız elbiseler geçidi vardı her zamanki gibi. Prada'dan Armani'ye pek çok modaevi döktürmüştü. İlginç olan, en nefes kesen elbiselerin, tam da ödül alanlarla eşleşmesiydi.
Emma Stone, Valentino elbisesiyle masal kahramanı gibiydi (La La Land). Claire Foy'un naif büyüleyiciliğinde Erdem imzası vardı (The Crown).
Bütün ödülleri toplayan La La Land, Emma Stone'la Ryan Gosling'in Los Angeles fonundaki tatlı aşk filmi.
Elizabeth II rolündeki Claire Foy'u 'taçlandıran' ve kendi de en iyi dizi seçilen The Crown ise Netflix'in medarıiftiharı. Bizde de takipçisi bol.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA