Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Spor yaparken ne giyiyorsunuz?

Spor kıyafet ve ekipmanları deneyimli kişiler tarafından özel olarak üretiliyor ve artık Türkiye'de de birçok spor mağzasından bize ulaşıyor. Yurtdışında ise bu işin oldukça geniş bir pazarı var. Amatör olun, profesyonel olun spor yaparken, sporcular için geliştirilmiş, teknik kumaşlı, özel tasarlanmış spor kıyafetler giymek gerek. Zaten bu kıyafetleri bir süre kullandıktan sonra farkı görüp, başka bir alternatif düşünemiyorsunuz. Terlemeyi azaltan, hava alan, ısıtan ya da soğuk tutan, vücudu saran, ayak deformasyonunu önleyen birçok giysi mevcut. Bu ürünler artık moda ve trend unsurlarıyla da birleşip daha da çekici hale geliyor. Tasarımcıların tasarladığı teknik ürünler her sezon yeni renkler, dokular ve çizgilerle karşımıza çıkıyor.

TENİS:
İtalyan markası Fila, yedi yıl aradan sonra Türkiye'de satışa başladı. Tenis kortlarında sporculara maksimum konfor sağlamayı amaçlayarak 'Flow System' teknolojisiyle üretilen tişört, sweatshirt, atlet tasarlayan Fila, vücutta hava dolaşımını sağlayarak kumaşı her zaman kuru tutmayı amaçlamış. Fila, 70'lerde tenis kortlarında esen İtalyan rüzgârını günümüzde modernize ederek yeniden yorumlamış.

YÜRÜYÜŞ:
Ayaklarınıza uyum sağlayacak, sırt ve bel bölgenizdeki gerilmeleri hafifletecek ve performansınızı artıracak ayakkabılar tasarlayan New Balance'ın ürünlerini kendi mağazalarında bulabilirsiniz. İnsan ayağı sadece bir ya da iki tür genişliğe sahip olmadığı için New Balance ayakkabıları, 2A gibi dar olanlardan oldukça geniş olan 6E'ye kadar altı farklı genişlikte sunuyor. İçe ya da dışa basma, taban çökmesi gibi özel sorunlar için özel destekli tabanları da mevcut.

BASKETBOL: Reebok
'ın ürettiği, ZigTech ayakkabıları sadece antrenman için değil, basketbol sahasında mücadele ederken de giyilebilir. Reebok ZigTech koleksiyonu, sporculara ekstra enerji vermesi amacıyla tasarlanmış. Ayrıca Reebok'ın erkekler için tasarladığı Play Dry koleksiyonu, spor yaparken nemi cildinizden uzaklaştırıyor.

GOLF: Bogner
'in coolmax kumaştan üretilen yedi cepli kargo stili çok fonksiyonlu pantolonları, rahat kesimli koton tişörtleri, rüzgâr geçirmeyen çift fermuarlı montları; Chervo'nun güneşten koruyan ve hızlı kuruma özelliğine sahip antibakteriyel pantolon ve tişörtleriyle golf oyuncularının rahatlığını amaçlıyor. Harvey Nichols'da Ralph Lauren Golf, EA7, Bogner ve Chervo'nun golf oyuncuları için alternatifleri bulunuyor.

KOŞU:
Sports Authentics koleksiyonu Converse'in asi ruhunu temsil ediyor. Hem günlük hem sporda giyilebilecek şekilde tasarlanmış. Bu koleksiyon Star Player ve Running adında iki seriye sahip. 'Star Player' aktif sporculara, 'Running' ise koşuculara sesleniyor. Sporcu ürünlerini Sport Point, Intersports, Boyner, YKM, Nike, Adidas, Puma, Colombia ve Converse gibi markaların mağazalarında bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA