Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Bunların modası çoktan geçti

Moda kıyafetler, zamanla gözden düşüyor. Önümüzdeki sezon neleri giymemeniz gerekiyor bilin, alışverişinizi ona göre yapın

Eylül ayıyla birlikte yeni sezona geçiyoruz. Mağazalarda 2011 sonbahar-kış sezonunun yeni ürünlerini bulabileceksiniz. Önümüzdeki hafta, sezonun moda trendlerini ve defilelerden hit parçalarını yazacağım. Fakat ondan önce bu sezon nelere elimizi sürmüyor ve almıyoruz, bir bakalım.
CEKET İÇİ YAZILI TİŞÖRT: Tişörtlerde bu sezon köklü değişiklikler oldu. Düz ve ara renkler moda; indigo mavisi, asker yeşili, koyu gri, füme gibi... Eski sezondaki büyük rakamlı, yazılı, mesaj kaygılı tişörtler artık yok. Bu tişörtlerle siyah ceketi birlikte giymeyin.
V YAKA TİŞÖRT: Bu yaz geniş bisiklet yaka, vücuda yapışmayan, kare kesim, bol tişörtler modaydı. Bu yüzden dar V yaka tişörtler giymiyoruz, özellikle de düz beyazsa.
SİYAH TAKIM ELBİSE, SİYAH GÖMLEK: Mafya vari bu delikanlı görüntüsü, çok eskilerde kaldı. Siyah ve fümelere bürünmeyin, içimizi karartmayın. Desenli kravatlar moda; ince kravatları mavi, lacivert ya da açık gri gömleklerle kombinleyin. Çok moda olan mavi ve lacivert takımlar, lacivert gömlek ya da devetüyü ceketler giyin.
YIRTIK, BOL KESİMLİ 'BAGGY' JEAN: Hip-hopçu değilseniz, yine slimfit paçalardan vazgeçmeyin. Olmadı boru paça ya da şalvar modellerinden alın. Bu sezon kumaş pantolonlarda, belde bir-iki pile moda. Yani önde bir bolluk söz konusu, ama paçalar yine dar. Yırtık jeanler o kadar çok kullanıldı ki esprisi kalmadı. Yeni moda, renkli jean.
İKİ DÜĞME TAKIM ELBİSE: Bir ofis klasiği olan iki düğmeli takımları babanız giye dursun, siz klasik ve demode kalmamak adına kruvaze ceketlere geçin. Kruvaze takımların yeni yorumu, altı yerine dört düğmeli olmaları. Pileli pantolonları ve dört düğme tek kruvaze ceketleri mendille kullanın.
İNCE SİYAH KRAVAT-BEYAZ GÖMLEK KOMBİNİ: O kadar çok gördük ki, sıkıldık. Mavi gömleğin kollarını dirseklerin üzerine kıvırın, gri ince kareli bir kravat takın.
TAKIM ELBİSE, ALTI SPOR AYAKKABI: Amaç modayı takip etmek ve farklı olmaksa bu kombinle artık sıradan olursunuz, özellikle bez spor ayakkabılarla. Onun yerine takım elbiseyle iki renkli deri mokasen ve kösele giymek çok daha yeni ve moda.
HER KOMBİNE KAŞKOL DOLAMAK: Popçusundan arabeskçisine kadar herkesin bir kaşkolu, fuları var. Ama artık out. Kışın palto üstüne takılan çember şeklinde, yünlü ve kalın olanlar dışında, her yaptığınız kombine kaşkol dolamayın.
GRİ-KAHVE UYUMU: İki kış, her üründe beraber kullanılan gri ve kahverengi ikilisinden, ayrılıyoruz. Bu yıl, lacivert-devetüyü, asker yeşili-fümeyi birlikte kullanıyoruz.
FERMUAR, ZIMBA, METAL ÇIT-ÇIT DETAYI: Asi rock temasını kadın-erkek pek sevdik ve delice kullandık. Ama bu sezon yeni bir şey alırken eliniz zımbalara, metallere gitmesin. Bu kış da eskilerle idare ediverin.
KASKET: Yazın panama modeli, hasır şapkalar ani bir patlama yaptı. Bu kış da yün, kaşe ya da keçe fötr şapkaları kullanmaya devam edeceğiz. Fransız köylüsü kasketinden uzak durun.
ARMALI CEKETLER: Kolej trendi oldukça eskidi. Artık yerli yabancı tüm erkek koleksiyonlarının yaptığı ve kendi büyük logosunu işlediği armalı ceketleri almıyoruz. Elimizdekileri de giymiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA