Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Ofiste aksesuar modası

Kadınlar kadar erkekler de artık aksesuarlara önem veriyor. Hem ofiste hem de hafta sonunda kullanabileceğiniz renklerde seçin

Yeni sezonla birlikte çalışma ortamınızda da aksesuardaki yenilik ve zenginliği yaşamak istemez misiniz? Ne de olsa hayatınızın büyük bölümünü ofiste geçiriyorsunuz. 2010 kış sezonunun en önemli detaylarından biri askesuar çılgınlığı. Kadınlar kadar erkeklerin de bu konuda artık çok seçenekleri var.

KRAVAT
Aslında aksesuar olarak değil, ana parçalardan sayılmalı. Kravat ve papyon oldukça moda. Zorunlu olmasa da ofis ortamınıza taşıyın. Kravatta üç önemli trend var: İnce kalınlık, kareli desen ve yünlü, örgü kravatlar. Kravat seçmeden önce gömleğinizi seçin. Yakasına göre kravat değişmelidir. Gömlek desenli ve çizgili ise düz renk bir kravat, gömlek düz beyaz veya düz mavi ise istediğiniz mikro desende kravat risksiz olacaktır. Kravat rengi için takım elbiseden referans alın. Lacivert bir takım elbisenize, lacivertle uyumlu renkler uygun olur, siyah değil. Kravatınızın alt ucu kemerinize değmelidir. Kravat iğneleri bu sıralar çok in. Gelecek sezon daha da moda olacak gümüş renkte olanlardan bir adet edinmekte fayda var.

MENDİL
Kravatıyla takım satılan mendillerden kullanmayın. En şık olan, koton mendiller olacaktır. Elbiseniz hangi renk olursa olsun, beyaz koton mendiliniz çok şık duracaktır. Desenli, yünlü ve ipek mendiller kombininize renk verir. Çekinmeden kullanın. Çok kilolu erkelerde mendil can kurtarandır, çünkü dikkati boyundan ve göğüsten çekerek, kişiye daha ince bir görüntü verir.

KOL DÜĞMESİ
Fransız manşet dediğimiz, katlı manşet gömlek giyiyorsanız, kol düğmesi atlamaya gelmez. Gardırobunuzda beş tane farklı kol düğmesi olsun. Geometrik formda, siyah, lacivert, mavi renklerde, yarı değerli taşlı ya da gümüş metal renkte olanlar, risksiz olacaktır. Saatinize uydurmanız gerekmez. Manşet ucu ve kol düğmesi, ceket kolundan rahatça gözükmelidir.

ÇORAP
Rengi hep kafa karıştırır. Renk için, takım elbisenizden referans alın, ayakkabınızdan değil. Çok desenli, puantiye, çizgili, parlak renkte çoraplar bu yıl oldukça moda ve göz önünde. Paçalar daralınca ve kısalınca, moda olmaları kaçınılmazdı. Fakat smokin gibi şık bir takımla koton-ipek veya sadece ince ipek dokunan, siyah, düz, klasik bir çorap giyin.

EVRAK VE EL ÇANTASI
Evrak çantaları ve portföy çantalar, son yıllarda laptop çantalarıyla yer değiştirdi. Elde taşınanlar ve günlük el çantaları çok moda. Sırt çantaları da postacı çantalarının yerini aldı. Laptop çantası, takım elbise ile takılıyorsa deri olmalıdır. Siyah, devetüyü, kahve renklerinden biri tüm takım elbiselerinizle uyum sağlar. Renk için ayakkabınızdan referans alın. Cüzdan, kemer, kartvizitlik ve laptop çantanızın hepsi ayrı renklerde olmasın. Sevdiğiniz bir renk seçin ve takım yapmaya çalışın. En azından ikisi birbiriyle uyumlu olsun. Cüzdan yerine metal para klipsi de çok şık olacaktır. Özellikle metal olan tüm akseuarlar erkekte çok revaçta.

KEMER
Slim fit pantolonlarda brit yoksa kemer takmaya da gerek yoktur. Kemer çok uzun boylu erkeklerde bedeni bölerek, görüntü olarak daha kısa gösterebilir. Kemer için ayakkabı renginden referans alın. Düz, ince metal tokalı, sert, deri kemerler klasik görünecektir. Plastik, kanvas kemerden uzak durun. Tokası spor, çok kalın ve ağır olmasın. Bu sezon kemer modası var. O yüzden alışveriş yaparken iki-üç renkte, çeşitli modelde, farklı kemerler almaya çalışın. Ofiste ve hafta sonu rahatça takın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA