Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu yollar ömrü uzatır

Avustralya’dan Norveç’e, Amerika’dan, Güney Afrika’ya, Japonya’dan Çin’e dünyanın dört bir yanındaki yollar, eşsiz manzaralarıyla seyahatleri unutulmaz kılıyor

Dünyanın en tehlikeli yollarıyla ilgili yazım büyük ilgi görünce, bir başka araştırma daha yaptım. Sürücüler için dünyadaki en güzel yolları araştırdım. Avustralya, Norveç, Amerika, Güney Afrika, Romanya, Çin, Fas ve Japon'yadaki bu yollar mutlaka görülmeli. Sürücülerin favorisi olan yolların ortak özelliği birbirinden güzel manzaralara sahip olması.

Haftasonları trafik var
Dünyanın en güzel yolları listesinin birinci sırasında Avustralya'daki Great Ocean Road var. Ülkenin en ünlü turistik yollarından biri olan Great Ocean, aynı zamanda Avustralya'nın Ulusal Miras Listesi'nde de yer alıyor. 243 km'lik yolun üstünde çeşitli anıtlar bulunuyor. Oldukça popüler olan yolda haftasonları trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İki saat süren güzellik
Listenin ikinci sırasında Amerika-Kalifornia'daki Big Sur 1 Otoyolu var. 143 km'lik yol, Kalifornia sahilinin en güzel manzaraları ile çevrili. Yaklaşık iki saat süren bu yolu tercih edenler, pişman olmayacaklar.

Kışın tehlikeli
Üçüncü sırada Norveç'teki Atlantik Yolu bulunuyor. Adaları birbirine bağlayan sekiz köprüden oluşan bu yol, deniz üzerinde seyahat ediyorsunuz hissi veriyor. Ancak kışın büyük dalgaların yola vurması nedeniyle, sürücüler tehlikeli anlar yaşayabiliyor.

Hırslı sürücüler seviyor
Benim favorim listede beşinci sıradaki Col de Turini. Fransız Alpleri'nin geçiş noktası olan yol, bir saç örgüsü gibi bir yapıya sahip. Keskin virajların olduğu yol, hırslı sürücüler tarafından tercih ediliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle yol bazen kapanabiliyor.

Köprülerle bağlanıyor
Bir başka favorim ise Amerika'dan. Miami ile Kuzey Amerika'nın en güney ucu Key West arasındaki bu yol toplam üç saat sürüyor. Eşsiz manzaralar sunan yolda zaman zaman köprülerle bağlanmış deniz üzerinde seyahat yapıyorsunuz. Bu köprülerden en ünlüsü ise 10 kilometrelik Seven Mile Bridge.

Dar ve dolambaçlı
Hawai'deki Maui adasında bulunan Hana adı verilen yol, dar ve dolambaçlı yapısıyla dikkat çekiyor. 50'den fazla köprünün olduğu yol, tropikal yağmur ormanları manzarasıyla sürücülere enfes bir seyahati garanti ediyor.

Dünyanın en güzel yolları listesi
Amerika-Utah'daki White Rim Road, Amerika-Montada'ki Going-to-thesun- road, Güney Afrika'daki Chapman's Peak Drive, İsviçre'deki Furka Pass, Romanya'daki Transfagarasan, Güney Afrika'daki Sani Pass, Japonya'Daki Touge Roads, Japonya'daki Irohazaka, Norveç'teki Trollstigen, Kanada'daki Highway 99, Çin ve Pakistan arasındaki Karakoram Otoyolu, Çin'deki Tianmen Dağı, Fas'daki Dades Gorges yolu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA