Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Başkanın otomobilleri

ABD Başkanı Donald Trump, oldukça geniş bir otomobil koleksiyonuna sahip. Trump’ın otomobilleri Beyaz Saray’ın bahçesine sığar mı göreceğiz

ABD'de başkanlık seçimini kazanan işadamı Donald Trump'ın Beyaz Saray'a taşınmasına sayılı günler kaldı. Trump, 20 Ocak tarihinde başkanlık koltuğuna oturacak. Otomobillere meraklı olduğu bilinen yeni başkanın büyük bir araba koleksiyonu bulunuyor. Bu otomobiller Beyaz Saray'ın bahçesine sığar mı bilmem. Ama Trump bundan sonra güvenlik gerekçesiyle otomobillerini bir daha kullanamayacak gibi görünüyor.
4.5 milyar dolarlık servete (kendisine göre 10 milyar dolar) sahip, yıllık kazancı 600 milyon dolar olan Trump'ın otomobil koleksiyonunu araştırdık. İşte başkanın koleksiyonundan bazı parçalar...

Zenginliğin simgesi
Otomobil koleksiyonunda iki Rolls-Royce bulunan Donald Trump'ın zenginliğin simgesi bu markaya ayrı bir hayranlığı olduğu görülüyor. 1956 model Rolls-Royce Silver Cloud koleksiyonun ilk otomobili. Başkanın son olarak satın aldığı Rolls-Royce ise 1960 model Phantom. Bu otomobili Trump, kendisi kullanmayı seviyor.

Martı kanatlı araba
Trump'ın koleksiyonunda en beğendiği otomobillerin başında Mercedes-Benz SLR McLaren geliyor. Martı kanatlı bu spor otomobilde 617 bg güç üreten V8 motor bulunuyor. Bu otomobili 2005 yılında 544 bin dolara satın alındı. İlginç olan Trump'ın New York'ta kendisine ait Trump Tower'ın önünde aracı teslim almış olması.

Tesla'nın ilk üretimi
Elektrikli Tesla'sız bir otomobil koleksiyonu düşünemiyorum. Trump'ın koleksiyonunda da bir Tesla Roadster var. Tesla'nın ilk otomobili olan iki koltuklu üstü açılır Roadster modeli 2008-2012 arasında üretildi. Trump'ın içi oldukça dar olan bu otomobili kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Ama 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.9 A saniyede çıkan bu otomobilin sürüş keyfi sunduğunu söyleyebilirim.

Saldırılara karşı dayanıklı
Koleksiyondaki dikkat çeken otomobillerden biri de Maybach S600. Birçok konfor donanımı bulunan bu lüks otomobilin en önemli özelliği ise zırhlı olması. Ateşli silah ve bombalı saldırılara karşı dayanıklı olan S600, dünyada genelde hükümet başkanları tarafından tercih ediliyor. Trump, sanki başkanlık günlerini düşünerek bu otomobili satın almış.

Kısa bir süre kullandı
Donald Trump'ın daha önce koleksiyonunda bulunan otomobillerden biri de 1997 model Lamborghini Diablo. 2002'de satın alıp bir süre kullandığı bu spor otomobil, Trump'ın başkan seçilmesinin ardından şu andaki sahipleri tarafından 460 bin dolara satışa sunuldu. 2015'de 300 bin dolara satın alınan otomobile başkanlık zammı yapılmış.

Yola uygun güvenlik aracı
Koleksiyonda bulunana Chevrolet Camaro'nun ilginç bir hikayesi var. Trump, NASCAR Indianapolis 500 yarışının 100'üncü yılında, güvenlik aracını denemek istedi. Ancak Nascar tutkunlarının tepkisi üzerine bu isteğini gerçekleştiremedi. Bunun üzerine, güvenlik aracının yollara uygun versiyonunu satın aldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA