Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Klasik otomobil şöleni

Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren Mercedes- Benz Bahar Rallisi 2017, İstanbul ve çevresinde 250 km’lik bir parkurda gerçekleşecek. Klasikler İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında nostalji rüzgarı estirecek

Efsane klasik otomobiller yollara çıkıyor. Mercedes- Benz Türk, 2015 yılından beri ana sponsorluğunu üstlendiği klasik otomobil bahar rallisine, Klasik Otomobil Kulübü'nü destekleyerek bu yıl da sponsor oldu. 22-23 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017, klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirirken İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında nostalji rüzgarı estirecek.
Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin büyük bir heyecanla beklediği ralli, İstanbul ve çevresinde yaklaşık 250 km'lik bir parkurda gerçekleşecek. Birbirinden özel 100'e yakın klasik otomobilin katılacağı ralliye, 22 Nisan Cumartesi sabahı saat 10:00'da, Hilton İstanbul Bosphorus Hotel'in önünde start verilecek.
Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenecek rallinin ilk gününde İstanbul'un Avrupa yakasındaki rota izlenecek. Ralliye katılan otomobiller Boğaz hattında İstanbul'un tarihi semtlerinden geçerek Rumeli Feneri'ne ulaşacak; burada verilecek öğle yemeği molasının ardından rallinin ilk günü Kemerburgaz Kemer Country Club'daki finiş noktasında son bulacak.
Rallinin ikinci gününde ise Istanbul Park'ta bulunan Mercedes-AMG Lounge'da organize edilecek brunch'ın ardından start verilecek.
Şile istikametine doğru yol alacak yarışmacılar, Best Western Şile Gardens Hotel'de düzenlenecek barbekü partisinde mola verdikten sonra ralliyi Kavacık Limak Eurasia Hotel'de sona erdirecek. Mercedes- Benz'e özel bir etabın da düzenleneceği rotada en iyi zamanlamayla ralliyi tamamlayarak dereceye giren ekipler, Limak Eurasia Hotel'de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.
Ralliye aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerleri, müze sahipleri, sanatçılar ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü'nün üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle katılacak.
Klasik otomobil tutkunları, nostalji rüzgarları estirecek ralliyi izlemek ve birbirinden ilginç hikâyeleri olan klasik otomobilleri yakından görebilme şansına sahip olacaklar. 22 Nisan 2017 Cumartesi sabahı saat 10:00'da Hilton İstanbul Bosphorus Hotel önünde ralliye start verilen etkinliğe katılabilecekler.



HER OTOMOBİLİN BİR HİKAYESİ VAR
Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017'ye yalnızca 1950-1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik otomobilleri değil, birbirinden özel Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen marka otomobillerin yanı sıra 'muscle car' olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger ve Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi klasikleşmiş otomobiller de katılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA