Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

İki Türk maceracı Afrika’yı keşfedecek

İki motosiklet tutkunu Türk, üç ay sürecek zorlu bir maceraya atıldı. Cape Town’dan yola çıkan Sarper Sesli ve Erman Balkın, 17 bin km yol yapıp İstanbul’a varacaklar

Yaklaşık sekiz yıldır Güney Afrika'da yaşayan Sarper Sesli, motosiklet tutkunu bir maceracı.Türkiye'nin ilk lisanslı motosiklet okulu BMW Rider Academy'nin kurucusu ve baş eğitmeni olan Sesli, dünyanın çeşitli ülkelerinde motosiklet ve macera turları organize eden ride the earth şirketinin de sahibi... Sesli, kendisi gibi motosiklet tutkunu arkadaşı Erman Balkın ile zorlu bir maceraya (Cape2İstanbul) atıldı.
Erman Balkın, G4 Challenge dahil olmak üzere çeşitli karma disiplinlerde, enduro ve dağ bisikleti branşlarında yarışıp dereceler alan bir maceracı. Cape2İstanbul macerası için 9 Mayıs'ta Güney Afrika-Cape- Town'dan yola çıkan ikili motosikletleriyle 17 bin kilometre yol yaparak İstanbul'a ulaşacak. Sesli ve Balkın, Güney Afrika, Namibya, Botswana, Zimbabve, Zambiya, Malawi, Tanzanya, Zanzibar, Kenya, Uganda, Etiyopya, Sudan, Suudi Arabistan ve Ürdün rotasını izleyerek Türkiye'ye gelecekler. Bu zorlu seyahatin üç ay sürmesi bekleniyor.


SITMA İLE MÜCADELE
Sarper Sesli, yolculuğun amacını ve en çok görmek istedikleri ülkeleri şöyle anlattı: "Yolculuğumuzda hayallerimize sürüyoruz. Yolculuğumuzun bir amacı da sosyal sorumluluk projemiz. Afrika kıtasının en büyük sorunlarından biri sıtma. Geçtiğimiz ülkelerde, sıtmaya karşı mücadeleye destek vermek için cibinlik dağıtımı yapacağız. Bu yolculukta beni en çok heyecanlandıran yer Etiyopya olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum. Erman ise Botswana'yı bekliyor ki, haksız da değil. Her şey planladığımız şekilde giderse, yaklaşık olarak İstanbul'a ağustosun ilk haftası varacağız. Bu rota aynı zamanda bir ilk. Cape Town'dan İstanbul'a çizilen rota ilk kez gerçekleştirilecek. Bu seyahati gerçekleştirirken mümkün olduğunca çok noktaya uğrayıp, görebildiğimiz kadar yer görüp, yapabildiğimiz kadar aktiviteler gerçekleştirip, olabildiğince lokal yaşamların içerisinde bulunmaya çalışacağız. Kısacası hedefe ulaşırken biriktirebildiğimiz kadar anı biriktirmek istiyoruz."

ÖNCE GÜNEY AFRİKA'YA YERLEŞTİ
Yaklaşık dokuz yıl önce Güney Afrika'ya yaptığı iki haftalık seyahat sonrasında, bu ülkede yaşamaya karar veren Sesli, Güney Afrika macerasını ise şöyle anlattı: "Güney Afrika'yı görünce, 'Benim bu ülkede yaşamam gerekiyor' diye düşündüm. Seyahat sonrası Türkiye'nin önde gelen etkinlik ajanslarından dsm group bünyesindeki ride the earth olarak, motosiklet turları, 4x4 ve macera turizminin Afrika ayağını başlatmak üzere bu ülkede yaşamaya başladım. Yaklaşık sekiz yıldır Cape Town'da yaşıyorum."

Dünyanın en zorlu yarışını bitiren ikinci Türk takımı oldular
Cape2İstanbul öncesinde, dünyanın en zorlu dağ bisikleti yarışlarından Cape Epic'e katıldıklarını söyleyen Sesli, şunları anlattı: "Uzun yıllar ve edinilen tecrübeler sonrasında artık yeni projelere imza atma vakti gelmişti. Cape2İstanbul öncesinde Erman'la birlikte 2017 için bizi çok heyecanlandıran projelere imza atma kararı aldık. Yarışma hakkı kazandığımız ilk proje, uzun vadeli bir antreman süreciyle başarılabilecek, Güney Afrika'da düzenlenen dünyanın en zorlu dağ bisikleti yarışlarından olan Cape Epic'ti. 8 gün, 691 kilometre, 15 bin 400 metrelik tırmanışı olan bu zorlu yarışı, tarihindeki ikinci Türk takımı olarak bitirme başarısını gösterdik. Artık hem fiziksel hem mental olarak bir sonraki hayal proje olan Cape2İstanbul için hazırdık."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA