Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Motosiklet üzerinde 16 bin kilometre

Güney Afrika-İstanbul arasındaki Cape2İstanbul macerası tamamlandı. Sarper Sesli ve Erman Balkın 16 bin km yol yapıp, İstanbul’a ulaştılar

İki macera tutkunu Sarper Sesli ve Erman Balkın'ın Güney Afrika-İstanbul arasındaki Cape2İstanbul yolculuğu tamamlandı. Daha önce denenmemiş zorlu bir parkuru tercih eden Sesli ve Balkın motosikletleriyle 16 bin kilometre yol yaptılar. Mayıs 2017 tarihinde Güney Afrika'da başlayan Cape2İstanbul yolculuğu Kasım 2017'de Türkiye'de sona erdi.



KITALARARASI ROTA
Maceraseverlerin rotası Güney Afrika, Namibya, Botswana, Zimbabwe, Zambiya, Malawi, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Sudan, Suudi Arabistan, Türkiye olarak gerçekleşti. Sarper Sesli, yaşamını sürdürdüğü Güney Afrika Cumhuriyeti ve Cape2İstanbul etkinliği hakkında şunları söyledi: "Güney Afrika maceram dokuz yıl önce iki haftalık bir seyahat sonrasında "Benim bu ülkede yaşamam gerekiyor" diyerek başladı. Seyahat sonrası Türkiye'nin önde gelen etkinlik ajanslarından dsm group bünyesindeki 'ride the earth' olarak, motosiklet turları, 4x4 ve macera turizminin Afrika ayağını başlatmak üzere bu ülkede yaşamaya başladım. Yaklaşık sekiz yıldır Cape Town'da yaşıyorum. Uzun yıllar ve edinilen tecrübeler sonrasında artık yeni projelere imza atma vakti gelmişti."



Cape2İstanbul yolculuğunda 16 bin kilometre yol yaptıklarını belirten Sesli, kıtalararası rota hakkında şunları anlattı: "Bu rotayı belirlerken birçok faktörü göz önünde bulundurduk. Daha önce katedilmemiş, farklı destinasyonları kapsayan uzun rotalar kurguladık. Rotamızı belirlerken de özgür davrandık. Afrika'nın en güneyinden yola çıkalım, olabildiğince ilginç yerlerden geçelim ve bu güzergahtan İstanbul'a ulaşalım diye düşündük. Bu seyahati gerçekleştirirken mümkün olduğunca çok noktaya uğrayıp, görebildiğimiz kadar yer görüp, yapabildiğimiz kadar aktivite gerçekleştirip, olabildiğince lokal yaşamların içerisinde bulunmaya çalıştık. Kısacası hedefe ulaşırken biriktirebildiğimiz kadar anı biriktirmek istiyorduk ve bu hedefimize ulaştık."

FARKLI KÜLTÜRLER
Yol boyunca birçok ilginç olaya tanık olduklarını belirten Sesli, Afrika'da dış dünya ile bağlantısı olmayan, farklı insanlarla karşılaşmaktan hoşlanmayan kabileler olduğunu söyleyerek şu örnekleri verdi: "Açıkçası bizleri gördüğünde rahatsız olan yerel Afrikalılarla karşılaştığımızda rahatsız etmemek için rotamızı değiştirdik. Rahatsız olmayanlarla iletişim kurmaya çalıştık, hatta evlerine davet edildik, kahveler içtik. İzlediğimiz en ilginç tören Etiyopya'daki Hamer kabilesindeki erkeklerin yetişkinliğe geçiş töreni olarak bilinen 'Ukuli Bula', yani 'boğadan atlama' seremonisiydi. Bu seremoniye yetişmek ve sonrasında dönmek bile bizim için epey maceralı oldu."

EN MİSAFİRPERVER SUDAN
Cape2İstanbul yolculuğunu birçok 'en'lerle tamamladıklarını kaydeden Sesli, "En farklı yaşam Etiyopya, en misafirperver Sudan, en farklı Namibya, en vahşi Botswana, en güzel Malawi, en bol aktivite Zimbabwe, en her şey Güney Afrika" yorumunda bulundu.
Yolculuk boyunca birçok zorlukla karşılaştıklarını, ancak en büyük zorluğun bürokrasi olduğunu ifade eden Sesli, şöyle devam etti: "Yolculuk boyunca zorlandığımız en büyük sorun kağıt işleriyle uğraşmak oldu. Bazı ülkelerin vize ve gümrük geçişlerindeki prosedürleri bu konuya çok iyi hazırlanmış olmamıza rağmen bizi yollardan daha çok yordu. Fakat Afrika insana sabırlı olmayı her şekilde öğretiyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA