Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Coğrafya öğreten otomobil adları

Sayıları fazla değil ama bazı otomobil markaları, yeni modellerine şehir isimleri veriyorlar. Hyundai, Ssangyong, Chevrolet ve Seat gibi...
Güney Koreli Hyundai'nin iki SUV modeli adını ABD'deki Tucson ve Santa Fe kentlerinden alıyor. Yine bir başka Güney Koreli Ssangyong, SUV modeli Tivoli'nin ismini İtalya'nın Roma kenti yakınlarındaki tarihi kasabadan seçmiş.
Amerikan markası Chevrolet'nin Colorado modeli de ismini ABD'nin Ortabatı bölgesinde yer alan eyaletten alıyor. Colorado, Amerika'nın en çok satan pick-up modelleri arasında bulunuyor.
Bugün üretilmiyor ama Fiat'ın bir dönem Türkiye'de de çok satan modelinin ismi Toskana Bölgesi'ndeki Sienna kentinden geliyor.
Ancak modellerine en çok şehir ismi veren marka İspanyol Seat. 13 modelinin ismini İspanya'daki şehirlerden seçen Seat, son olarak yeni SUV aracının adını da tarihi bir kent Tarraco olarak belirledi.

RONDA İLE BAŞLADI
İspanya'nın en önemli şehirlerinden biri olan ve Romalılar zamanındaki ismi Tarraco olan şehir, günümüzde Tarragona olarak adlandırılıyor.
Şehrin arkeolojik kalıntıları, 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı.
1982'de satışa sunulan Ronda, bundan 36 yıl önce adını bir İspanyol şehrinden alan ilk Seat modeliydi. Ronda'yı, adını İspanya coğrafyasından alan 12 model daha takip etti: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca ve Arona.

4 FİNALİST ARASINDAN SEÇİLDİ
Seat, üçüncü SUV modelinin adını farklı bir yöntemle belirledi. Seat markasını sosyal medyadan takip eden 134 ülkeden toplam 146 bin 124 kişinin katılımıyla, #SEATseekingName (Seat ismini arıyor) etiketiyle bir anket düzenlendi. İlk aşamada 106 ülkedeki Seat hayranlarının değerlendirmeleri sonucunda Alboran, Aranda, Avila ve Tarraco isimleri finale kaldı. Ardından markanın tüm takipçilerinin katılabileceği bir oylamaya yapıldı. Anketin final aşamasında markanın yeni SUV'unun adı Tarraco oldu.
Tarraco, İspanyol markanın halk oylamasıyla adını belirlediği ilk model olma özelliğine sahip. Bu yılın sonunda dünya lansmanı yapılacak olan yeni SUV, Türkiye'de 2019'un ikinci yarısında satışa sunulacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA