Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

20 bin dolara tüy gibi bisiklet

Bisiklet, son yıllarda süper lüks otomobil markalarının gözdesi oldu. Bugatti, Ferrari, Lamborghini, McLaren gibi markalar da bisiklet tasarlayıp, satmaya başladı. Sınırlı sayıda üretilen bisikletlere ilgi büyük. Neredeyse kapanın elinde kalıyor.
Normal bisikletlere göre servet değerindeki bisikletleri çoğunlukla bu markaların müşterileri satın alıyor. Bunun dışında bisiklet koleksiyonerleri de bu özel bisikletlere ilgi duyuyor.
İtalyan lüks spor markası Ferrari'nin, Bianchi işbirliği ile tasarladığı Scuderia Ferrari SF01, sınırlı sayıda sadece 12 adet üretildi. Karbon fiber gövdeye sahip bisikletin ağırlığı 780 gram. Tüy gibi hafif bu bisikletin satış fiyatı 23 bin 600 dolar.
Fransız lüks otomobil markası Bugatti, yüzde 95'i karbon fiber olan bir bisiklet geliştirdi. Ağırlığı 5 kilogramın altındaki bu özel bisikletin tasarımını kendi yaparken, geliştirme ve üretim için iki firmadan destek aldı. Fiyat etiketi 39 bin dolar. Markanın son modeli Chiron Sport'a 3 milyon dolar veren müşteriler için bisikletin fiyatı makul.
İngiliz süper spor markası McLaren, ikinci bisiklet modelini üretti. S-Works McLaren Roubaix adı verilen bisiklet karbon fiber bir gövdeye sahip. McLaren'in Grand Prix yarışlarındaki 50'inci yılını anmak için üretilen bisiklet, markanın tarihi portakal sarısı rengiyle boyandı. Bisikletin satış fiyatı 11 bin 500 dolar. McLaren'in ilk bisikleti S-Works Tarmac 250 adet üretilmiş ve 20 bin dolara satılmıştı. Lamborghini de bisiklet modasına uyan süper lüks markalar arasında yer alıyor. İsviçreli bir şirketten destek alan Lamborghini'nin bisikletinin satış fiyatı 3 bin 999 dolar. Otomatik şanzımana sahip bu özel bisikletten 250 adet üretildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA