Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bir parmak Rolls-Royce ve Bentley balı ister misiniz?

Lüks otomobil denilince akla gelen ilk markalar arasında Rolls-Royce ve Bentley geliyor. Tasarladıkları şık ve lüks modellerle dünya otomotiv tarihine damga vuran iki marka, başka bir alanda daha iddialı... İngiltere'deki fabrikalarında devlet başkanları, ünlü sanatçılar, iş insanları ve sporcuların tercih ettiği lüks otomobilleri üreten Rolls- Royce ve Bentley, fabrika bahçesindeyse bal üretimi gerçekleştiriyor.
Bal projesine 2017 yılında başlayan Rolls-Royce'un, kendi ismiyle ürettiği özel bal büyük ilgi görüyor. Ancak üretilen bal ticari olarak satılmıyor, şirkete gelen misafirler ile markanın hatırı sayılı müşterilerine hediye ediliyor.
250 bin bal arısı, 42 hektarlık arazideki yarım milyon ağaç, çiçekler ve sekiz hektarlık fabrika alanının çatısında yetişen, İngiltere'de türünün en genişi olan Sedum bitkisini kullanarak bal üretiyorlar.



Üç yıl önce kurulan Goodwood arı kovanı, her biri şirketin ısmarlama atölyesinde yapılmış, el işi, cilalı, paslanmaz çelik bir tabela taşıyan, geleneksel İngiliz yapımı, altı adet ahşap arı kovanı içeriyor. Bu kovanlardan beş tanesi, Rolls-Royce ailesinin üyesi olan araçların (Phantom, Wraith, Ghost, Dawn ve Cullinan) isimlerini taşıyor. Altıncı kovana ise markanın ünlü maskotu 'Spirit of Extacy' ismi verilmiş.
Aslında Rolls-Royce bal projesine İngiltere'deki bal arısı nüfusunun karşı karşıya olduğu tehdit nedeniyle dahil olmuş. Rolls-Royce İletişim Direktörü Richard Carter, bu proje sayesinde İngiltere'nin arı popülasyonunun korunmasına önemli bir katkı sağladıklarını söylüyor.
Carter, "Sürdürülebilir binalarımız, termal havuzlarımız, yağmur suyu yönetim sistemlerimiz ve orman kuşları sığınağımız, Goodwood'daki Rolls-Royce'un evini İngiltere'nin en çevre dostu üretim tesislerinden biri haline getirdi" diyor.

BENTLEY 2019'DA BAŞLADI

Rolls-Royce dışında Bentley de bal üretimi gerçekleştiriyor. 120 bin arıyla üretime başlayan marka ilk balını 2019'un eylülünde üretti. Arı kovanları mayıs 2019'da Bentley'in Crewe tesisinde kuruldu ve eylül ayındaki ilk hasatta iki kovandan 100 kavanoz bal alındı. Kavanozlar ve ambalajlar, Bentley tasarımcısı Louise McCallum tarafından tasarlandı.



VOLKSWAGEN DE SOSİS VE KETÇAP ÜRETİYOR

Otomotiv firmalarının gıda alanında faaliyet göstermesi yeni değil. 1937'de kurulan Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), aynı zamanda sosis ve ketçap da üretiyor. Önceleri sadece çalışanlar için üretilen sosisler talep görünce, fabrika dışında da satılmaya başlandı. Bunun üzerine Volkswagen Almanya Wolsfburg'daki fabrikada üretim tesisi açarak, sosis işini büyüttü.
Bugün Wolsfburg'daki Autostad tesisleri, VW Arena stadyumu ile Adelka süpermarketleri ve Metro toptan gıda marketlerinde satılan sosisler Almanya dışında da büyük ilgi görüyor. Avrupa'da 11 ülkede Volkswagen sosis satılıyor.
30 çalısan yılda yaklasık 6.3 milyon adet üretim gerçeklestiriyor. 12.5 ve 25 santimetre olmak üzere iki farklı sosis üretiliyor. Paketin üzerinde "Volkswagen, orjinal yedek parça" yazan sosisler o kadar beğeniliyor ki, 2010'lu yıllarla birlikte üretim, otomobillerin üzerine çıktı. 90'lı yıllarda ketçap işine giren markanın yıllık üretimi yaklaşık 500 bin şişeyi buluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA