Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Ev konforunda otomobil

Otomotiv tasarımcıları sıra dışı bir otomobil tasarımına imza attı. Sadece birkaç basit dokunuşla keyifli bir oturma odasına dönüşebilen otomobilin ön camı, balkonda oturuyor hissini verebilmek için yukarı doğru açılıyor

Otomotiv firmaları otomobilin içinde yolcularına ev konforunu yaşatmak için tasarımlar gerçekleştiriyor. Ancak MINI tasarımcıları olayı biraz abartmış. Bir otomobil için oldukça sıra dışı kabul edilebilecek bir iç mekan vizyonunu tamamen yenilikçi bir tasarım diliyle hayata geçirmeye çalışmış. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda tanıtılan MINI Vision Urbanaut, otomobilseverlerin beğenisine sunuldu.
Toplam uzunluğu 4.46 metreye ulaşan araç, çeşitli şekillerde kullanılabilen aynı zamanda hareket kolaylığı sağlayan bir iç mekan sunuyor. Bunun için tasarımcılar, dış cepheyi geliştirmeden önce ev mobilyaları, ahşap modeller ve artırılmış gerçeklikten faydalanarak geniş bir iç mekan deneyimi yaratmışlar.
MINI Vision Urbanaut'un iç mekanı, yolculuğa çıkmak için gereken en ideal ortamı sağlarken, seçilen hedefe vardıktan sonra, sadece birkaç basit dokunuşla keyifli bir oturma odasına dönüşebiliyor. Yolcuların, kabine otomobilin yan tarafındaki büyük bir sürgülü kapıdan girdiği araçta, sürücü tarafında ya da ön yolcu tarafında başka bir kapı yer almıyor.



BALKON HİSSİ VERİYOR
Oldukça esnek dört koltuk düzeni otomobilin ferah iç mekanının temelini oluşturuyor. Ön koltuklar arkaya dönebilecek şekilde tasarlanırken, arkadaki geniş koltuk yüzeyi için koltuk arkalıkları manuel olarak hareket ettirilebiliyor. Otomobil hareketsizken, gösterge paneli alçalıyor ve sürücü alanı rahat bir divan haline geliyor. Buna ek olarak, otomobil durduğunda ön cam, balkonda oturuyor hissini verebilmek için yukarı doğru açılabiliyor. Kabinin arka bölümünde yer alan loş ışıklı aydınlatmalı alan ise daha sessiz ve konforlu bir ortam yaratarak, sakin bir köşede günün yorgunluğundan uzaklaşılmasını sağlıyor.

MANTARDAN DİREKSİYON SİMİDİ ÜRETTİ
Otomotiv dünyasında organik malzemelerden üretilen parça kullanımı artıyor. Birçok marka otomobillerinde koltuk, dikiz aynası, kapı içleri vb parçaların üretiminde Hindistan cevizi, havuç, patates, kahve, çay gibi organik ürünlerden yararlanılıyor. MINI Vision Urbanaut da, benzer bir vizyon bulunuyor. İç mekanda rahatlığı ve kaliteyi artırmak için deri ve krom yerine örme kumaş gibi sürdürülebilir malzemelerin tercih edildiği MINI Vision Urbanaut'un direksiyon simidi ve zemin bölümlerinde ise mantar kullanılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA