Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Eski eşinizle yeniden evlenmek istemez misiniz?

Efendim, bizim memleket gazetelerinin internet siteleri, ABD'li bir takım uyduruk 'ilişki' sitelerinden nasihatleri, tuhaf araştırma sonuçlarını falan çevirip, 'tüketici kitle' olarak gördükleri hanım okurlara sunuyorlar ya, tabii burası ABD gibi bir memleket olmadığı için de, bahis konusu nasihatleri uygulamaya kalkan hanımların bizzat kendileri 'araştırmalık' hale geliyor. Malumunuz, son dönemde bu tür haberlere taktım, nihayetinde kendi nasihatlerimi yayınlamaya karar verdim. Lakin önce geçenlerde rast geldiğim 'Eski sevgiliye dönmemek için sebepler' başlıklı habere hep beraber bir göz atalım kıymetli okur... Hanımların eski sevgililerine dönmemeleri için geçerli sebepler olarak sayılanların birkaçı ve benim naçizane notlarım şöyle:
1. "Spagettisini yerken çıkardığı sesler, çizgi romanlara olan ilgisi, çocukça ve tatlıydı ama şimdi olgun olmadığının bir göstergesi. Bu tür şeyler zamanla asla daha sevimli gözükmez." (Bir de spagetti dışında bir şey pişiremeyen modern kentli kadınların durumunu tartışsak!)
2. "Sizin hâlâ dırdır ettiğinizi düşünüyor. Sorumsuzca sarhoş olmasına katlanamıyorsunuz." (Peki ya gerçekten ortada sonsuz bir 'dırdır' varsa ve adam kendini alkole vurduysa?!)
3. "Arzu ve tutku ilişki sürecinde yoğunluğunu kaybeder. Bir de ilk kez dokunduğunuz bir tenin sebep olduğu heyecanı aklınıza getirin." (Bir de eski sevgilinin psikopat olma ve sizi değişik tat ve dokular üzerine çalıştığınız esnada yakalama ihtimalini aklınıza getirin!) Yazı böyle uzuyor ve gidiyor... Gelelim benim nasihatlerime... Takdir edersiniz ki, nasihatlerim erkek okura yönelik olacaktır ama pek sevgili kadın okur da gerekli sonuçları, hiç şüphem yok, çıkaracaktır. Konu başlığımız: 'Eski hanıma neden geri dönülmelidir?' Evet efendim, erkeklerin ayrıldıkları hanımlarla tekrardan bir araya gelmesi için fevkalade ikna edici sebepler sıralayacağım:
1. Eski hanımı en azından biraz tanıyorsunuz...
Efendim, bir arkadaşım zamanında boşandığı eşiyle tekrar evlendiğinde acayip şaşırmıştım. Bana, "Nasılsa her evliliğin akıbeti aynı. En azından bunu tanıyorum, her şeyi en baştan yaşamak zorunda kalmayacağım," dediğinde akıllıca bir iş yaptığına hemen ikna oldum.
2. Kendinizi daha fazla değiştirmek zorunda kalmazsınız...
Yeni evli bir arkadaşımın boşanmak üzere olduğunu duyduğumda da çok şaşırdım. Bana, "Daha önce beni sevme gerekçeleri olarak sıraladığı her alışkanlığımı değiştirmeye kalktı," dedi. O sırada sohbete ortak olan diğer bir evli arkadaşım, "Bunu bilmiyor muydun? Her kadın öyle yapar," diye lafa girdi. Evet efendim, her yeni kadın yeni bir kap olarak düşünülürse eğer, eski hanımla bir araya geldiğinizde, en azından yeni bir kabın şekline girmek zorunda kalmazsınız.
3. Eski hanımla yeniden beraber olmak tasarruf demektir...
Malum, nafaka ciddi bir gider kalemi olabilir.
4. Çocuğunuz sizin mazlum ve iyi bir insan olduğunuzu düşünür...
Evet efendim, ayrıyken genellikle size karşı kullanılan çocuğunuzu görmek ve ona aslında iyi biri olduğunuzu anlatmak için harcadığınız çaba yerine, bir zamanlar kaplan olduğunuzu ve fakat kafese kapatıldıktan sonra dünyaya küstüğünüzü izah etmeye çalışmanız, onunla ilişkiniz açısından daha olumlu sonuç verecektir. En azından sizden nefret etmek yerine, size acıyacaktır.
5. Arada kaynayabilirsiniz...
Eski hanımla yeniden bir araya geldiğinizde, bu durum onda bir 'zafer' hissi doğurabilir. Böylelikle, yeni bir ilişkiye oranla, sizinle daha az uğraşması, sizin de arada kaynamanız mümkün hale gelebilir...

TEZKEREYİ BIRAKMAK
Ha, diyeceksiniz ki, en iyisi hiç evlenmemek değil mi? Şimdi, tabii ideal olan bu. Gelin görün ki, doğada hiçbir şey 'ideal' biçimiyle bulunmuyor. Ve Amerikalı aktör James Garner'a atfedilen bir söz şöyle: "Evlilik orduya yazılmak gibidir. Kışlada herkes şikayet eder ama tezkere bırakıp, kalanların sayısı o kadar çoktur ki..." Kendi adıma, Rus milyarder Dmitriy Rybolovlev'in 22 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı Ekaterina ile evlenmek, New York'taki 88 milyon dolarlık apartman dairesine yerleşmek ve tezkereyi aha tam da orada bırakmak istiyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA