Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Maymunları fuhuşa sevk etmek!

Yok efendim, yok! 'Bilim' diye diye, ne yapacaklarını şaşırdılar. Nihayetinde maymunları da yoldan çıkardılar. Bu sefer Yale Üniversitesi'nden iki araştırmacı, 'Kapuçin' tabir edilen maymun türünü para kullanmaya alıştırmış ve bir süre sonra bu 'Kapuçin' maymunları arasında fuhuş başlamış! Vallahi bak, bir sürü gazete yazdı! Gözlemlere göre, 'Kapuçina'lar, 'Kapuçino'larla para karşılığı birlikte olmaya başlamış! (İçimden bu maymunların erkeğine 'Kapuçino', dişisine de 'Kapuçina' deme arzusu geldi nedense.) Yetmemiş, yedi ayda para karşılığında üzüm, elma ve jelibon satın almayı öğrenen maymunlar, fuhuşun yanı sıra kumara da başlamış. Yale Üniversitesi'nde araştırmacı olan ekonomist Keith Chen, "İnsanların yaptığı gibi saçma kararlar veriyorlardı. İstatistiksel olarak kapuçinleri birçok borsa yatırımcısından ayırt etmek olanaksızdı," diye anlatıyor vaziyeti.
Özürleri kabahatlerinden büyük!
Sadece maymunları borsacılara benzetmemiş, borsacıları da cümle aleme maymun etmişler!
Doğaya müdahale de bir yere kadar! Ormanlarına otoyol yaptınız, ses çıkarmadılar. Kerestelerini alıp mobilyacıya yolladınız, tevekkülle karşıladılar. Ellerinden muzlarını alıp enternasyonal düzeyde bir 'Çikita' ticaret ağı kurdunuz, ona da rıza gösterdiler. Maymunların da bir izzeti nefsi var. Hanımlarını kötü yola düşürürseniz, kumara alıştırırsanız, maazallah, artık bu 'Kapuçin' familyasının delikanlı abisi kimse, nevri döner, hızlı bir evrim geçirir, takar beline 'ondörtlü'yü, sıkar önüne gelen insan evladının topuğuna...
Ondan sonra siz deyin 'Maymunlar Cehennemi', ben diyeyim 'Tarzan:
Çita'nın İntikamı'...
Bu arada, bahis konusu müessese Yale Üniversitesi değil, sanki Nuri Alço Anonim Şirketi mübarek!
Oldu olacak uyuşturucuya da alıştırsalardı kapuçinoları. Siz yollayın çocuklarınızı Amerika'ya 'mastır'a, 'MBA'ya! Bir de bakmışsınız, hayvanları kasete çekiyorlar!
Haydiii! Gitti bütün kariyer planları...

MAYMUNLAR, ACUN VE SERGEN
Bu 'Kapuçin' maymunlarının memleketi de Orta Amerika'ymış.
Tövbe gitmem!.. Gelin görün ki, ben Acun için endişeleniyorum.
Şimdi oralarda yine 'Survivor'ın yeni bölümlerini çekmeye gidecek, al başına belayı...Yani şöyle bir manzara hoş mu? Bizim Kapuçino ağaca yaslanmış, bir elinde torba tutuyor, bir taraftan da, "Acun Abi, sağlam hatunlar var! Yarışmaya hostes lazım mı?!" diye soruyor. Acun'un balatalar komple sıyrılır tabii.Ya da, Kapuçin maymunları hazır kumara alıştı ya, artık Acun'la iyiden iyiye 'eküri' olan Sergen maymunlarla altılı ganyan kuponu yapmaya başlıyormuş!
Ayıkla pirincin taşını! "Abi, üçüncü ayağa bi tek versene!" diyen bir maymun türüyle başa çıkılır mı? Özel yetiştirilmiş asil İngiliz aygırlarını, elin ne idüğü belirsiz Honduraslı maymunlarına madara ettirdiniz gitti!
Sonra, adı üstünde, maymun bu. 'Maymun iştahlı' tabiri boşuna icat edilmemiş. Şimdi bu sene Sergen'le takılırlar, seneye Sergen kesmez, Mehmet Ali Erbil ile Serdar Ortaç'ı da isterler. Ondan sonra işin yoksa Honduras'tan Kıbrıs'a tur düzenle!
Neymiş, Kapuçino Abi pokere dördüncü arıyormuş...
Hadi, hepsini geçtim, bu Kapuçin maymunlarını paraya alıştırınca, bunlar hırsızlığa da başlamış.
Bazıları, para dağıtımı sırasında daha fazla disk çalmaya çalışıyormuş.
Bazıları da para disklerinin konduğu sepetlere saldırmış. Bunu gören diğerleri de aynı şeyi yapınca, kaos ortamları doğmuş...
Pardon ama... Bu Kapuçin maymunları haberini okuyunca siz de bir tuhaf olmadınız mı? Yahu bunlar aynı insanlar gibi davranmaya başlamış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA