Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Sesimiz Çinlilerin kulaklarını tırmalıyor!

"Dünyanın çivisi çıktı," diyorlar ya, vallahi kim diyorsa haklı diyor kıymetli okur. Yani dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin mirasçısı olan Çin'de, 60 yaşındaki bir vatandaş -Çin vatandaşı tabii- metroda yer kapma meselesi yüzünden kavgaya tutuştuğu öğretmenin kulağını ısırarak kopardı ya, daha da gitmem Şanghay'a falan!..
Tabii şimdi ben gitmem diyorum ama vatandaş -bu sefer bizim vatandaşlar- Çin'e içgüveysi gitmek için kuyruğa girmiş, haberimiz yokmuş!.. Evet efendim, Çin'in Hong Kong muhitinden emlak kralı Cecil Chao adlı beyefendi, kızının kalbini fethedecek olan erkeğe 65 milyon dolar ödül vereceğini ilan edince, dünyanın her tarafından uyanık arkadaşlar teyakkuza geçmiş.
En çok talip Türkiye'den çıkmış.
Zaten Facebook bu gibi işler için icat edildi! Araştırıp Gigi Chao isimli genç hanımın Facebook hesabını buluyorlarmış. Sonra çıplak fotoğraflarını yollayanlar mı istersiniz, adına şiir döşenenler mi, her çeşit beynelmilel zampara modeli var yani.

YA SOYUNMAK MODA OLURSA?
Sorun şu ki, Gigi adlı genç hanım lezbiyenmiş ve yedi yıldır birlikte olduğu kız arkadaşıyla Paris'te bir çeşit evlilik töreni yapmış. Zaten babası Chao Bey de haybeye vermiyor o 65 milyon doları.
Şahsen en çok Gigi Hanımefendi'ye çıplak fotoğraflarını yollayan arkadaşlarımızla gurur duydum.
Bu, Türk gencinin kendine olan güvenini gösteriyor. Lakin bu soyunma işleri moda olursa yandık!
Bakın, Yunan gençleri Almanya Başbakanı Angela Merkel'i anadan üryan karşıladı. Korkarım bu uluslararası ölçekte yeni bir soyunma dalgası başlatacak. Hani Ukraynalı Femen üyeleri her yerde soyunarak protesto yapıyordu, ona bir nebze alışmıştık, ne de olsa soyunmayı sonuna kadar hak eden arkadaşlardan oluşuyor Femen grubu. Geliniz ve görünüz ki, Atina'da soyunup anadan üryan vaziyette sokağa fırlayan komşularımızın hepsi erkek. Hayır, kendi adıma da korkuyorum, soyunma moda haline gelirse, sırf cemiyet hayatından kopmayayım, asosyal sanılmayayım diye hiç de hoş olmayan bir göbek şovu yapmak zorunda kalırsam...
Allah muhafaza!
Bizde bu soyunma işleri bir ara tam başlıyor gibi olmuştu da birdenbire bıçak gibi kesilmişti. ya, söylemeden geçmeyeyim, Tevellüdü yetenler hatırlayacaktır, 1998 senesinde Çankaya Köşkü önünde soyunan Gonca Uyanık, ülke gündemini sarsmıştı. Gonca Hanım sadece Köşk önünde soyunmakla kalmamış, o saatte gerçekleşecek MGK toplantısı için Köşk'e girmekte olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun makam aracının önüne atlamıştı! O zamanlar bırakın Genelkurmay'ı falan, "Rahat!" diye bağırsanız, herkes hazırola geçerdi.
Gonca Hanım işte böyle acayip bir iş yapmıştı...
Soyunmanın moda haline gelmesi kaçınılmazdı yani. Hemen akabinde Çankaya Köşkü önüne giden Ankara-Kırıkkale hattı minibüs şoförleri soyunmaya kalkıştı da, soyunma modası başlamadan bitmiş oldu. Çoğunun göbeği bana benzediğinden, ahali soyunmaktan soğudu.Gonca Hanım'a ne mi oldu? En son Bursa'daki Köşk Gazinosu'nda görülmüştü. Bu Köşk Gazinosu çok enteresan bir gazinodur. Acayip işler vesilesiyle medyatik olan kim varsa, bir şekilde yolu oraya düşmüştür.
Kocası meşhur Kumkapı cinayetinde öldürülen Gülten Kızılkaya orada sahneye çıkmıştı ve ortalık karışmıştı. Gülten Hanım'ın kocasını öldürüp hapis yatan Zeynep Uludağ da tahliyesinden sonra aynı gazinoda sahne aldı. "Kadınları dövmek gerekir," dedikten sonra televizyon starı olan ve sağda solda epey dayak yiyen Levent Oran aynı sahnede 'şov' yaptı. Ve nihayet Hiperstar Ajdar... Ne dersiniz, önümüzdeki günlerde Ömür Gedik - Cem Özer ikilisini de Bursa Köşk Gazinosu'nda görür müyüz acaba?
Tövbeee! Konu nasıl 'kulak ısıran Çinliden Ömür Gedik'e geldi ki birden? İlahi serbest çağrışım diye buna derim ben! Kelebek etkisi! Nasıl ki Çin'de bir kelebek kanat çırptığında, New York'ta fırtına kopuyorsa, Türkiye'de biri şarkı söylediğinde, Çin'de 60 yaşında adamlar kulak ısırıyor işte!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA