Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Handikap!

Avrupa'da sanıyorum bir tek bizde uygulanan, ligdeki iki maçı da kazanan takıma playoff'ta da 1-0'lık üstünlük getiren kural, aşağıdan gelen takım için daha topu eline bile almadan büyük bir handikap. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Darüşşafaka bu zorluğu aşıp, bir üst tura çıkabilirlerse, başarıdan da ötesi olur her biri için. Rakip sahada oynayacakları ilk maçlar, onlar için "do or die game" niteliğinde. Eğer 20 geriye düşeceksen diğer maçlar için gerçek direnişi ve morali nasıl sağlayabilirsin ki?
Benim tahminim, bu üç seriyi de Efes Pilsen, Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker 3-0 veya 3-1'lik skorlarla geçerler.
Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka eşleşmesi ise play-off'un ilk turunun şüphesiz en zevklisi. İki takım da inişli çıkışlı bir sezon yaşasa da turu geçenin adı, sezonun başarılıları arasına yazılacak. Üstüne ezeli rakibini elemenin zevki de eklendiğinde 5 maçlık bir seri çıkabilir ortaya. Saha avantajı da büyük bir faktör olacaktır.

GRAVES'İN GELECEĞİ PARLAK
Galatasaray'da Antonio Graves 2-3 sene içinde Avrupa'da çok üst düzeye gelecek bir oyuncu. Hüseyin Beşok ve Milojevic Galatasaray'ın pota altındaki silahları. Almanya'dan tanıdığım Tolliver ve Hosley 111-94 kazandıkları lig maçında kendilerini aşmıştı. Murat Kaya ve Cemal Nalga'nın patlama zamanı geldi. Kısaca bu zevkli serinin akışını değiştirecek sürpriz ismin veya isimlerin çıkabileceği bir kadroya sahip Galatasaray.
Beşiktaş Cola Turka'da ise oyun ağırlıklı olarak dış atıcıların üstüne kuruluyor. Chatman, Mehmet Yağmur, Muratcan ve Baxter gibi yüksek tempoyu seven oyuncuları var. Haluk Yıldırım'ın 'oyun görüşü' ve 'ekstra pası' da eklenince 'kolay şutu' çok kolay buluyorlar. Sezonun en iyi 4 numaralarından Cevher'in de dış oyunu çok iyi oynadığını eklersek, Galatasaray için "Böyle bir silahşör grubunu nasıl durduracağı?" sorusunun cevabı turun anahtarı olabilir.
Cüneyt, Murat, Atkins ve Hosley'nin dış adamlara yapacakları savunma da serinin Galatasaray adına kilit noktalarından biri olacaktır. Kartal için de benzer suali, "Güçlü Cafe Crown pota altına karşı bir Wesson ile Cevher yeter mi?" diye sorabiliriz.
ANCAK SAVUNMALAR HER TUR İÇİR BELİRLEYİCİ OLACAKTIR.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA