Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Sertlik+Güven+İnanç

Litvanya maçında içine düşebileceğimiz en büyük yanlış kadrolarında Jasikevicius, Siskauskas, Kaukenas ve Macijauskas gibi çok kaliteli kısaların olmadığı bir takımda onları küçümsemek olurdu. İlk gece onların Polonya'ya getirdikleri kadrolarından ziyade, basketbol kültürlerine ve ekollerine saygı göstererek oynadık.
40 dakika boyunca ortaya koyduğumuz sertliğin oyunun olmazsa olmazı olacağını bilerek... Akıllı ve bilinçli oynayınca da oluşan güvende Ender, Sinan çok isabetli bir gece oynadılar. O gün kazandığımız inancımız ile dün de Bulgarlara karşı kaldığımız yerden devam ettik. "Zor oyunu bozar" diyerek.
Diğer gruplardaki maçlara da bakıyoruz. Şunu açık yüreklilikle söyleyelim: Şu anda en iştahlı savunmayı Sırbistan, Almanya ve Yunanistan ile beraber biz yapıyoruz. Basketbolda 24 saniyelik geçiş sürelerinde hücum ve defans çok iç içe olan konseptler. Hücumda oynadıkları doğru pozisyonlarda rakiplerine çabukluk sağlayıp teknik becerilerini ve şut özelliklerini kullanabilen Hidayet ve Ersan'ın yaratıcı güçlerine, Kerem ve Ender'in güvenli organizasyonları, Sinan ve Bekir'in bıktırtan baskıları da eklenince bir anda kendine aşırı inanarak oynayan ve mücadele eden bir takım ortaya çıktı.

KİME NİYET, KİME KISMET "
Grup finalini Litvanya ile oynarız"
derken karşımıza Polonya çıkıverdi. Litvanya maçının üçüncü çeyreğinde, dünkü Bulgar maçının ilk yarısında rakibin kullandığı atışların çoğu zorlama 3 sayılardan oluştu. Bu onların tercihleri değil, sertliğimiz karşısında mecburiyetleri oldu. Bu sertlik her iki rakibimizi de sokak basketbolu oynamaya zorlarken bize sadece 4 puan getirmekle kalmadı, daha da önemli olan inancımızı da kazandırdı.
Polonya her ne kadar arkasına çok etkin bir ev sahibi avantajı alsa da, maçı 7 kişiyle oynayıp 3 gün üst üste aynı direnci sergilemeleri çok zor. Pota altının caydırıcı ve başarılı oyuncusu Gortat'ın tuttuğu oyuncuyu kullanarak hücum etmek Oğuz'u, Ömer'i çember altında etkin kullanmak ve içeriyi zorlamak Gortat'a faul problemi yaratacaktır.
Bugün alınacak galibiyet, bize grup birinciliğinden de ötesini kazandıracak, inancımızı madalyayla dönme çizgisine getirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA