Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Sinerji!

Toplam enerji, grubun bireylerinin el birliğiyle tek tek üreterek emek koyarak meydana getirdiği, takımın tümünün yarattığı enerjidir. Ev sahibi olmanın avantajı, Litvanya galibiyetinin getirdiği moral. Polonyalılar için ekle tüm motivasyon değerlerini üst üstte ve koy bir kenara. Diğer tarafta da basketbolun her gece için değerli olan matematiksel doğruları. Temas ile oynanan bu oyunda fiziksel değerlerin her geçen gün ne kadar değer kazandığı. Kolay mı 7 kişinin 12 kişiyle baş etmesi. 7 Polonyalı da çok iyi oynasa sürpriz ancak bizim 12 aslanın bir çoğunun kötü günde olmasıyla oluşabilirdi. Her gün ortaya koyduğumuz mücadele ve paylaşım doğruları galibiyetlerin getirdiği yükselen inancımız ile bir sürprize yer vermeyeceğimiz gün gibi aşikardı. Nitekim de öyle oldu. Her geçen dakika erittik fiziksel güçlerini ve onları da aynı Litvanyalılar, Bulgarlar gibi dışarıdan üçlüklerini denemeye zorladık. O zor atışlarla değil maçı bir çeyreği bile kazanamazsın. Artık Polonya 2009'un doğrularını bir üst boyuta taşıma zamanı. Buraya kadar olanını, olandan fazla abartırsak bu kadroya ve ülke basketbolumuza saygısızlık yapmış oluruz.

SEMİH'İ DE KAZANDIK
Şimdi üst grupta Slovenya, İspanya, Sırbistan'a karşı onları yenebilecek morali depolayarak geçiyoruz. Dünkü maçı kazanırken çember altında süper performans gösteren Ömer Aşık, Oğuz ve sonunda Semih'i de kazandık. Artık içerisi dışarısı işleyen bir makina düzenimiz var. Şampiyonalar da bir sezon gibidir. Kazananlar üstüne ekleye ekleye madalya ve derecelere giderler. Biz burada 3 Avrupa Şampiyonası'nın suskunluğundan sonra nihayet değerimizin karşılığını almaya başladık. Ne abartarak ne de kimseden korkarak her alınacak galibiyet bizi layık olduğumuz üst sıralara taşıyacaktır. Savunmalarıyla kazanabilen takımlar her zaman finalin şampiyonluğun adayıdır.
Genelde hazırlık maçlarında Ömer'in başını çektiği sertlik ve savunma değerlerine artık Sinan ve Bekir de katıldı. Kerem asist özelliğine, Ender şutör vasfına baskı özelliklerini de eklediler. Hido ve Ersan gayet soğukkanlılıkla oynadıkları offence bölümüne savunma doğruları da koyuyorlar tecrübeleriyle. Ömer, Oğuz ve Semih turnuvanın belki de en iyi ribauntçuları. Bizi mutluluğa ulaştıracak tabloyu hep beraber yaratıyorlar darısı bir üst tura.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA