Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Asla korkmadan

Bu maç savunmaların savaşı mı olacak?
Evet savunmaların savaşı olacak. Fransa'nın baskıya karşı sıkıntısı yaşaması bizim presimizin çok etkili ve sürekli olmasını gerektiriyor. Onların tamamen atletik özelliklere ve sürate dayalı hücum şekli yine bize çabuk geri koşup fast break sayılarına izin vermeme mecburiyeti getiriyor. Yine onların her atış sonrası hücum ribaunduna neredeyse 4 oyuncu ile katılmaları bize box-outu mecbur kılıyor. Bizim de pota altını çok etkili kullanacağımızı düşünürsek Fransa'nın kendi pota altındaki yardımlaşması onlar için büyük önem taşıyor.
2- Fransa'yı durdurmanın yolu nereden geçiyor?
Maçın en büyük değeri bu şampiyonada alıştığımız hiçbir davranışın dışına çıkmamak. Nasıl Yunanistan'a, geriden gelip kazandığımız Porto Riko'ya, Rusya'ya karşı öyle de böyle bu maç bizim olacak sonunda güveniyle oynadıysak aynı davranış biçimi bence bu maçın bir numaralı anahtarı. Hiçbirimiz aklımızın kenarından acaba mı diye geçirmemeliyiz bile. Favori biziz ve favori kazanacak nokta.

YILDIZIMIZ TAKIM OYUNU
3- Türkiye'nin bu maçta yıldızı sizce kim olur ?
Tabii ki öncelikle en büyük yıldız takım dayanışması ve kararlılığı. Ama onların atletik özellikleri ve bizim savaşan gücümüz birbiri ile kıyasıya savaşırken ve dövüşürken aradan Hido gibi tekniği çok yüksek bir oyuncu, akıl ve tecrübe koyarak galibiyete çok büyük bir katkı sağlayabilir. Tempo yükseleceği için topun dönüşüne açık şut pozisyonları yakalayabiliriz. O açıdan Ender'in bir artısı olabileceğine inanıyorum. Her akşamki gibi Tunçeri'nin organizasyon liderliği, Gönlüm'ün mücadele önderliği Keremleri bir adım öne çıkaracaktır.
4- Serbest atış yüzdemizi düşüklüğü bu maçta başımızı ağrıtır mı?
Dedik ya asla kötü düşünme bile. O düşük yüzde biraz da sonuca çabuk gitmek arzusundan kaynaklanan gerilimden oluşuyor. Mutlaka İstanbul'da biraz daha düzelecektir.
5- Maçın kaderini sizce ne belirleyecek?
Bence maçın kaderinde üçüncü çeyrekteki sertlik kat sayımız çok değerli olacak. Eğer başa baş gidiyorsak, sahanın tıklım tıklım olacak olması ve alacağımız seyirci desteği maçın sonlarında bize de ufak ufak heyecan yaratabilir. En temizi, traşı üçüncü çeyrek sonu dördüncü çeyrek başı bitirip kalan dakikalarda sadece enseyi düzeltmek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA