Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

En kilit iki murakıp firarda!

Hatırlarsınız, 17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın en yakınındaki isimler ile AK Parti'ye yakın işadamlarının kamu bankalarındaki hesaplarını didik didik eden murakıpları daha önce birkaç kez yazdık. Dün bu murakıplarla ilgili bir haber geldi. Gözaltına alınan murakıpların 27'si mahkemeye sevk edildi. Listeyi elime aldığımda iki ismi göremedim.
Öğrendiğime göre, bu isimler firardaymış.
Daha fazla merak uyandırmadan anlatayım.
Firar eden iki isim Oktay Çolak ile Osman Zeki Canıtez...
Kim mi bunlar?
Hemen anlatayım...
Çolak, BDDK tarafından görevlendirildikleri için her türlü bilgiye özel şifrelerle ulaşabilen 8 murakıptan biriydi.
Adı 17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde siyasi, bürokrat ve işadamlarının Halkbank ve Vakıfbank'taki özel hesaplarına giren paralel köstebekler arasında geçmişti.
Çolak hakkında iddialara rağmen BDDK'da Denetim Dairesi Başkanlığı görevine getirilmişti. Bu daire Paralel Yapı'nın bankası Bank Asya'yı da inceleyen birimdi. O dönemde Çolak'ın başında olduğu daire FETÖ'nün finansörü Bank Asya'nın gerçek hesaplarını gizleyip bankanın bu durumdan çıkabilmesi için adeta yol haritası çizmişti. Yani anlayacağınız kurda kuzu emanet edilmişti.
Peki ya Osman Zeki Canıtez?
O da Halkbank'ı itibarsızlaştırma sürecinde başroldeydi.
17-25 Aralık'taki operasyonda başlatılan ekonomik suikast sürecine hizmet eden isimlerdendi. ABD'nin Halkbank'a yönelik baskılarına bahane üreten raporda bilirkişilik yapmıştı.
Halkbank'ın İran ile ambargoyu delmeden yaptığı ticaret işlemlerini "suç gibi" göstererek peşin hükümlerle Türkiye'yi zor durumda bırakmak için rapor hazırlamıştı.
Kısacası, Çolak da Canıtez de gözaltı kararı alınanlar arasındaki en kilit isimlerdendi.
Umarım yakalanıp o dönemde yaptıklarının hesabını verirler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA