Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Şaşırtan satış!

Temmuzda Anadolu Ajansı'na bir haber düştü. Haberde Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Via GYO'yu Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığı nedeniyle borsa kotundan çıkardığı yazıyordu. Biraz araştırınca SPK'nın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen bir yazı üzerine bu kararı aldığını öğrenmiştik. Yazıda grubun FETÖ'ye finansal destek sağladığı ve 'yurtdışına kaçabileceği' belirtiliyordu. Ne tesadüftür ki, o tarihlerde grubun başındaki isim Coşkun Bayraktar ABD'deydi. Haberler çıktıktan sonra apar topar Türkiye'ye gelip "İşimin başındayım" diye açıklama yapmıştı.
Bunları hafızaları tazelemek için anlattım.
Şimdi gelelim asıl meseleye...
Geçen gün beni şaşırttığı kadar herkesi de hayrete düşüren bir şey duydum.
Nedir derseniz...
"İşinin başında" olduğunu söyleyen Coşkun Bayraktar, tabir yerindeyse altın yumurtlayan tavuğunu devretme kararı almış.
İstanbul'da yaşayanlar iyi bilir. Eyüp'te 600 bin metrekarelik alanda kurulu bir eğlence merkezi var. Adı Vialand. Türkiye'nin en büyük tema parkı... Yılda 30 milyona yakın kişinin uğradığı bir yer. Yine Gaziosmanpaşa'da 82 bin metrekarelik alanda kurulu Viaport Venezia'yı da duymuşsunuzdur. Bayraktar ailesi, bu iki projeyi devretmiş. Kime mi? İki projede ortaklık yaptığı Hasan Gürsoy'un sahibi olduğu Gürsoy Grup'a...
Anlayacağınız, Bayraktar 'başında' olduğu işlerinin önemli kısmından çıkmış. Kendisi de duyduklarımı doğruladı.
Hasan Gürsoy ile konuşamadım.
Ama buradan ona da bir soru sormak istiyorum.
Bana göre, SPK'nın FETÖ bağlantısı gerekçesiyle GYO'yu borsa kotundan çıkarmasıyla 'Via' markası zedelendi. Acaba Gürsoy Grup devraldığı bu iki projenin ismini değiştirmeyi düşünüyor mu?


BDDK ve SPK'dan ilk adım
Malum, gündem Suriye, FETÖ, enerji, dolar, Fed... Ama Türkiye bu hareketliliğin içinde projelerine de ara vermiyor. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli'nde gelinen son aşamayı bizzat yerinde inceledi.
Bu hafta cumartesi günü de Türkiye açısından önemli bir projede adım atılacak.
Duyduğuma göre, geçtiğimiz günlerde ertelenen BDDK ve SPK'nın İstanbul Finans Merkezi'ndeki binaları için ilk kazma vurulacak.
Merkez Bankası binası için de protokol yapıldığını biliyoruz.
Ne dersiniz?
3 yıla kadar altyapı tamamlanıp İstanbul da finans merkezleri arasında yerini alır mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA